BAORAM 2015 Yılı Teknik Kurul Toplantısı Başladı

ANTALYA - Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü (BAORAM) Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "2015 Yılı Teknik Kurul Toplantısı" Antalya'da başladı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Neşat Erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve teknik elemanlar katıldı.

Enstitü Müdürü Neşat Erkan, yaptığı konuşmada, bir kurumun, sektörün ve ülkenin gelişebilmesi için araştırmaya önem vermesi gerektiğini söyledi. Ormancılığın bütün alanlarında çalışmalar yürüttüklerini belirten Erkan, enstitü olarak ormancılık alanındaki araştırma çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Erkan, "32 adet yürütülen araştırma projemiz var ve hemen her konuda çalışmalar yürütmekteyiz. Özellikle orman sektöründeki diğer birimler ve üniversitelerle ortak projeler yürütmeye çalışıyoruz" dedi.

Bu yıl 8 proje çalışmasının sonuçlandığını ve 5 yeni proje çalışmasını da yapmaya başladıklarını kaydeden Erkan, 2015 yılı boyunca yeni dahil edilen projelerle toplam 46 proje çalışması yaptıklarını anlattı.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, bölge müdürlüğü olarak araştırma enstitüsüne her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini bildirdi. Üst düzey yöneticilerin sahaya inmesine gerek olduğunu belirten Türk, "Araştırma projelerinin gerçekçi olması adına uygulayıcı arkadaşlarının da içinde olması gerekliliğini bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğündeki toplantı 3 gün sürecek.

Kaynak: AA