AK Parti Doğanyurt İlçe Başkanı Yavuz Açıklaması

"(Bir köyde su akmadığı haberi) 2006 yılında bu köyümüzün şebeke suyunu yaptık. Köydeki her evde su akıyor"

AK Parti Doğanyurt İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yavuz, ilçeye bağlı bir köyde eşeklerle su taşındığı yolundaki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Yavuz, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Düz köyü Yayla Mahallesi'nde halkın eşeklerle su taşıdığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Söz konusu köyün ilçeye 23 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Yavuz, "2006 yılında bu köyümüzün şebeke suyunu yaptık. Köydeki her evde su akıyor. Yapılan haber tamamen yalan ve hükümetimizi yıpratma amaçlıdır" dedi.

Zaman zaman şebekedeki tortulaşma nedeniyle suda azalma olduğunu ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

"Şebekedeki tıkanma nedeniyle haber abartılarak yapılmıştır. Şu anda tüm köylülerin suyu akıyor. Yazın gelen gurbetçiler bahçelerini suluyorlar. O zaman da çok su kaybı oluyor. Yüksek olan yerlere o zaman su az geliyor. Eğer bahçeleri sulamasalar su yüksek yerde olan evlere de gidiyor. Köydeki bütün evlerden akan suların fotoğraflarını aldım. İki eve su gelmeyince gazeteciyle eşeğin iki tarafına suyu sararak köyde yaygarayı koparıyorlar."

Yavuz, haberin yayınlanması üzerine Kaymakamlık görevlilerin köye giderek evlerde suyun aktığını tespit ettiklerini, bunu tutanağa geçirdiklerini kaydetti.

Düz köyü muhtarı Bayram Girgin de haberin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Yazın köyümüze gurbetçiler geliyor. Bazıları bahçelerini suluyor. Bu yüzden yüksekte olan evlerin suları azalıyor. Bir ay böyle oluyor. Köyümüzde tüm evlerimizin suları akıyor" dedi.
Kaynak: AA