'2 Yılda Düşen Bomba, Bir Günde Düştü'

Suriye'deki iç savaşta rejim güçlerine destek veren Rusya, saldırılarının şiddetini artırdı.

Bayırbucak Türkmen bölgesi komutanlarından Albay Abu Fadıl, Suriye ve bölgelerindeki son gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi. Rusya'nın rejim güçlerine destek vermesinin ardından Suriye'deki saldırıların şekil ve yoğunluğunun farklılaştığını aktaran Fadıl, Türkmen köylerine yoğun saldırı olduğunu söyledi.

Türkmen birliklerin ellerindeki tüm imkanlarla saldırılara karşılık vermeye çalıştığına işaret eden Fadıl, şöyle devam etti:

"Rejim, Rusların da desteğiyle Türkmen Dağı'nı günlerdir denizden, hava ve karadan vuruyor. Bölgede stratejik bir tepe almak için var güçleriyle saldırıyorlar. Aynı anda 100 füze bölgeye düşebiliyor. 2 yılda düşen bomba, bir günde düştü. Sivillerin çoğu, güvenli bölgelere kaçıyor. Halk, zor durumda. Çok sayıda şehit ve yaralımız var."

-"Görüşmelere elleri güçlü girmek istiyorlar"

Fadıl, artan saldırıların altında bazı planların yattığını savunarak Suriye halkı üzerinde oynanan oyunların sürdüğünü ileri sürdü.

Önümüzdeki günlerde yapılması hedeflenen Cenevre görüşmelerinin önemine dikkati çeken Albay Fadıl, "Şu an muhaliflerin elindeki birçok kente bombalar yağıyor. Buraları alarak ilerlemeye çalışıyor. Rusya ve Esed, tüm Suriye'de yaptığı yoğun saldırılarla Suriye'nin geleceğiyle ilgili toplantılara elleri güçlü girmek istiyorlar" görüşünü kaydetti.

Kaynak: AA