Pervari'de, Kaymakamlık Ve KOSGEB Destekli 2 İşletme Açıldı

Pervarili girişimciler, Pervari Kaymakamlığı ve KOSGEB'den aldıkları destekle kendi işyerlerini açtı.

Pervarili girişimciler, Pervari Kaymakamlığı ve KOSGEB'den aldıkları destekle kendi işyerlerini açtı.

Pervari Kaymakamlığı ve KOSGEB'in işbirliği ile açılan eğitimlere katılmaya hak kazanan Pervari’li Maruf Özmen ve Mehmet Acar adlı girişimciler, KOSGEB’den aldıkları belge ve destek ile Pervari’de kendi işlerini kurdu.

Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, KOSGEB Siirt il Müdürü Ömer Erkılıç'la birlikte girişimcilerin işyerlerinin açılışını yaptı.

Açılışta konuşma yapan Kaymakamı Kahraman, ilçede KOSGEB desteklerinden faydalanarak kurulan işletmelerden ötürü mutlu olduğunu, ilçe ekonomisine katkı sağlayacak her yeni işletmenin hizmete girmesinin, ticari yaşamına başlamasının ve girişimciliğin teşvik edilmesinin bir hayli önemli olduğunu belirtti.

Kahraman, bu işletmelerin tüm Pervari'deki girişimci adaylarına örnek olmasını temenni etti.

Erkılıç ise, her zaman girişimcilerin yanında olacaklarını ifade ederek, "Açılışları gerçekleşen iki işletmeden biri yıllardır tutkusu olan fotoğrafçılık sektörünü KOSGEB’ten aldığı destekle ticarete dönüştürdü, bir diğer girişimci ise ilçenin bütün isteklerini karşılamak için marketini kurup ticaret hayatına ilk adımını attı" şeklinde konuştu.

İşletme sahipleri, Kaymakam Kahraman’a ve KOSGEB yetkililerine, bu mutlu günlerinde yanlarında oldukları ve kendilerine sağladıkları maddi manevi desteklerden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: AA