Karadeniz'de Fırtına

Ordu’nun Perşembe ilçesi Medreseönü Mahallesi’ndeki balıkçılar, Karadeniz’deki fırtına nedeniyle balığa çıkamadılar.

Karadeniz'de Fırtına
Fırtına yüzünden denize açılamayan balıkçıların önceki gün serdikleri ağları da denizde kaldı. Perşembe Kovanlı-Okçulu Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri önceki akşam denize attıkları ağa bu gece fırtına yüzünden çıkamadıklarını belirttiler.

Kovanlı-Okçulu Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersin Arslan, “Denize çıkmadan önce hava tahminlerine bakıyoruz ve ona göre denize çıkıyoruz. Aldığımız hava tahminin çok üstünde bir fırtına oluştu. Beklemediğimiz bir hava şartıyla karşılaştık. Oluşan fırtınadan malının zarar görmemesi için buradaki balıkçılar teknelerini korumaya çalışıyor ve nöbet tutuyorlar. Benim teknem oluşan fırtına yüzünden açıklara doğru gitmeye başladı ve hava şartları yüzünden maalesef ulaşamıyorum” dedi.

Kayıklarını demir halatlarla yedeklediklerini belirten balıkçı Ersin Arslan ise, “Teknemizin başını bekliyoruz. Burada mahsur kaldık. Hava şartları nedeniyle çıkıp emniyetle bir şekilde limana gidemiyoruz. Yetkililerden burada bulunan balıkçı barınağımızın koruma duvarlarının yükseltilmesini ve bu gibi hava muhalefetlerinde mağdur olmamamız için buranın bir an önce yaptırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Limandaki koruma taşlarının alçak olduğunu belirten balıkçı Refai Aydın da, “Aşırı dalgalar şu anki koruma duvarını aşıyor. Kayıklarımız tehlike altında. Malımıza sahip çıkmak için buradayız” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA