Jandarma Uyuşturucu Satıcılarına Operasyon Düzenledi

Niğde’de Jandarmanın uyuşturucu madde imal edip satan şahıslara yönelik yaptığı operasyonda 7 kilo 663 gram esrar maddesi ile 406 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Jandarma Uyuşturucu Satıcılarına Operasyon Düzenledi
Niğde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çiftlik İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde uyuşturucu madde imal ve ticaretini yapan şahısların faaliyetlerini ortaya çıkarmak amacıyla geçtiğimiz aylarda başlatılan planlı istihbarı çalışmalar kapsamında 7 bin 663 gram esrar maddesi ile 406 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Niğde İl Jandarma ve Çiftlik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Çiftlik ilçesinde uyuşturucu madde ürettiği tespit edilen kişiler üzerinde birkaç aydır yürüttüğü çalışmalar neticesinde Niğde’de 7, Aksaray ilinde 2 olmak üzere 9 şüpheli şahsın 11 ayrı adresine eş zamanlı baskın yaptı.

Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan arama sonucu 500 gram kubar esrar, 3 adet esrar maddesi içmek için kullanılan kova düzeneği, 8 adet extacy hap ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözetim altına alınan 9 şüpheliden 4’ü tutuklandı ve Niğde Kapalı Cezaevine gönderildi. 3 şüpheli adli kontrol kararı ile diğer 2 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA