Bahçeli Açıklaması 'Güney Azerbaycan'daki Soydaşlarımızın Yanındayız'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Allah’a hamdolsun yıkılmadık, ayaktayız. Kaldı ki yıkılacak herhangi bir şey görmüyoruz" dedi.

Bahçeli Açıklaması 'Güney Azerbaycan'daki Soydaşlarımızın Yanındayız'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Grup toplantısı öncesi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bahçeli, Güney Azerbaycan’daki soydaşların yanlarında olduğunu belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi nerede diyenlere, bizim ne yaptığımızı sorgulayanlara tam da buraya bakmalarını tavsiye ediyor, bu teslim olmayan milli ruha dikkat kesilmelerini temenni ediyorum. Allah’a hamdolsun yıkılmadık, ayaktayız. Kaldı ki yıkılacak herhangi bir şey görmüyoruz. Allah’a hamdolsun onurlu ve omurgalı yürüyüşümüze birbirini takip eden kararlı adımlarla devam ediyoruz" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisinin milli gönüllerde, cesur yüreklerde olduğunu anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "Milliyetçi Hareket Partisi tertemiz vicdanlardan kar tanesi gibi yağan dualarda, çağlayan gibi akan dileklerdedir. Bedeli ne olursa olsun, kara kampanya mucitlerine, karanlık ayak oyunlarına boyun eğmedik, eğmeye niyetimiz yoktur. Şu güne kadar, inanmadığımız hiçbir ilişki ve irtibatın içinde olmadık. Aklen ve kalben onay vermediğimiz hiçbir teklifin taraftarlığına heves etmedik. İlkelerimizle bağdaşmayan; ülkülerimizle barışık olmayan hiçbir düşünce, eylem, tercih ve siyasi angajmanların kıyısında, köşesinde yer almadık. Sırf koltuk doldurmak, yalnızca makam ve mevki işgal etmek için taviz limanına demir atmadık. Önce ülkem ve milletim dedik. Önce Türk milletinin ve Türkiye’nin beka ve birliği için fedakarlık yaptık. Siyasetimizde istismara, inkara en ufak yer vermedik. Yalana bel bağlamadık, yozlaşma akıntısına kapılmadık.”

Türkiye’nin 4 ay 23 gün gün arayla iki milletvekilliği seçimine gittiğini söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“7 Haziran’da sandıktan çıkan milli irade, Erdoğan’ın başını çektiği, Davutoğlu’nun aktif şekilde kuryelik yaptığı demokrasi muhalifleri tarafından yok sayılmıştır. Türk milleti 7 Haziran’da bütün siyasi aktör ve kurumlara bir mesaj vermişti. Aziz milletimiz seçimini yapmış, Türkiye’nin normalleşmesi, düzlüğe çıkması için üzerine düşen demokratik sorumluluğu yerine getirmişti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Haziran sonucunu beğenmediğini, sindiremediğini, kabullenemediğini anlatan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun yanında AKP tek başına iktidarı kaybetmenin getirdiği korku ve kontrolden çıktı, Türkiye’yi baştan aşağı hiddet ve dehşet döngüsüne hapsetti. Çünkü 13 yıllık AKP iktidarının açtığı dipsiz kuyulardan, neden olduğu kayıp ve felaketlerden hesap sorulabilmesi için altın bir fırsat doğmuştu. Erdoğan’ın telaşı bundandı. Davutoğlu’nun uykularını kaçıran, yolsuzluk ve ihanet batağına saplanan Ak görünümlü kara kadroların ürkmesi bu yüzdendi.”
Kaynak: İHA