AKÜ'de Formasyon Uygulaması Protestosu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) bir grup öğrenci Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) formasyon ve kat sayı konusundaki kararlarını protesto etti.

AKÜ'de Formasyon Uygulaması Protestosu
AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü içerisinde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu YÖK’ü protesto etti. Ellerinde döviz ve pankartlarla Barış Manço şenlik alanına gelen öğrenciler adına basın açıklamasını Emre Malkoç, fen-edebiyat fakülteleri konusunda formasyon uygulamasına karşı olduklarını belirtti.

Malkoç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“YÖK formasyonla ilgili açıklamalar yapmıştır. Ne yazık ki kontenjanla dikkate alınmayacak ciddiyetsizliktir. Bu fırsat kast sistemidir. YÖK başkanı açıklamasında şöyle söylüyor ‘kontenjanların dağılımı istihdam dengesi gözetilerek yaptırılmıştır. Peki biz soruyoruz acaba geçen yıl bütün öğrencilere hatta okulunu uzatanlara formasyon verilirken istihdam dengesi gözettiniz mi? Soruyoruz 4 yıl okuyup emek verdikten sonra bize bu bir lütuf mu oluyor? AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi olarak şunun bilinmesini isteriz ki öğretmen olup bizi atayacaksınız demek ne kadar yanlışsa bu açıklamaya bakıp da formasyon vermemek o kadar yanlıştır. Biz diyoruz ki herkes formasyon alsın ve sınava girebilsin, orada bütün diğer arkadaşlarımızla rekabet edebilelim henüz atanacak mıyız endişesini bile bizlere reva görmeyen bir anlayışı ‘YÖK’ sayıyoruz. Devlet eliyle hayallerimize ket vurmayın, geleceğimizle ilgili kararları bırakın biz verelim. Sayın Başbakanımız biz öğrenciler 4 yılın finalinde formasyonu da alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Hakkımız yeniliyor ve hakkımızın temsil makamı sizdedir. Emanete sahip çık.”

Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA