Tatvan'da 'Diyabet' Etkinliği

Van Gölü Aktivistleri, “Diyabet Farkındalık Haftası” dolayısıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir etkinlik düzenlediler.

Tatvan'da 'Diyabet' Etkinliği
Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini belirten Van Gölü Aktivistleri Tatvan Temsilcisi Maşallah Özel, 9-15 Kasım Diyabet Farkındalık Haftası ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle toplumda diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrolü için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Özel, “1921 yılında İnsülini keşfederek milyonlarca diyabet hastasının yaşamında bir dönüm noktası oluşturan Dr. Frederick Banting’in doğum günü olan 14 Kasım, Uluslararası Diyabet Federasyonu ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1991 yılından beri ‘Dünya Diyabet Günü’ olarak kabul edilmiştir. 2010 yılında dünyada 285 milyon diyabetli olduğu belirlenirken, günümüzde de Türkiye’de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası bulunuyor ve bunların yarısı diyabetli olduğunu bilmiyor. Biz de bugün burada ‘9-15 Kasım Diyabet Farkındalık Haftası’ ve ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla bir araya geldik. Van Gölü Aktivistleri olarak, bugün burada diyabet hastalığına dikkat çekmek için bir farkındalık yapmak adına etkinlikler düzenledik ve diyoruz ki diyabet için birleşin” ifadelerini kullandı.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde kurulan stantta etkinlik devam ederken, Van Gölü’nün Tatvan sahilinde de yürüyüş düzenlendi.

Kaynak: İHA