Sarıveliler'de Kavak Ve Söğüt Ağaçlarının Kesimine Başlandı

Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediyesi aldığı karar doğrultusunda ilçede bulunan kavak ve söğüt ağaçlarının kesimine başladı.

Sarıveliler'de Kavak Ve Söğüt Ağaçlarının Kesimine Başlandı
İlçede fazla miktarda bulunan ve bir tanesinin yılda ortalama 126 ton su tükettiği bilinen kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesi için Sarıveliler Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ile Belediye Meclisince karar çıkarıldı. Kararın ilk uygulaması ise merkez mahallesinde belediye ekiplerince gerçekleştirildi.

Hem insan sağlığını hem de doğayı olumsuz yönde etkileyen kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesine, yerine ceviz gibi meyve fidanlarının verilmesi kararını aldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hayri Samur, “Bu konuda vatandaşlarımızın gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Kavaklarımızı el birliği ile kesip ilçemizi bu sıkıntıdan kurtarmamız lazım. Belediye Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu protokol gereğince kavağını kesen vatandaşlarımızın belediyemize müracaat etmeleri halinde ceviz fidanı vererek katkı sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA