Rejim Birliklerinden Türkmen Köylerine Kara Harekatı

Suriye'de Esed rejimine ait birlikler, Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine hava destekli kara harekatı başlattı.

Muhalif kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejime bağlı birlikler, muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı ve Cebel Ekrad bölgesine saldırı düzenledi.

Helikopter ve savaş uçaklarının destek verdiği saldırıların ardından Türkmen Dağı güneyindeki Gimam köyünden kara harekatı da başlatıldı.

AA muhabirine konuşan Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, Türkmen birliklerin karşılık vermesi üzerine yoğun çatışmaların çıktığı bölgede, Türkmenlerin, tehlike nedeniyle çevre köylerde yaşayan sivillerin köyü terk etmesini istediğini belirtti.

Halktan bazılarının evlerini terk etmeye başladığını aktaran Hoşkar, "Rejim, Türkmen Dağı'nın güneyinden, helikopter, uçak ve ağır silahlarla yoğun şekilde saldırıyor. Atılmadık bomba çeşidi kalmadı diyebiliriz. Ardından da kara harekatı başlattı. Stratejik öneme sahip Burcu'l Kasap Tepesini almaya çalışıyorlar. Esed güçleri o noktayı alırsa Cebel Ekrad dahil istediği noktayı vurur ve bölgede kimse yaşayamaz" ifadelerini kullandı.

Hoşkar, Türkmen Dağı'na komşu olan Cebel Ekrad'ın da yoğun saldırı altında bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA