Mersin'de Bulunan Kadıncık 1 Ve 2 İhalesi Sonuçlandı

İçel’de bulunan Kadıncık 1 ve 2 Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirme ihalesini IC İçtaş kazandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda düzenlenen ihaleye, GAMA Enerji A.Ş., Turcas Petrol A.Ş., Bereket Enerji Üretim A.Ş., Yapısan Elektrik Üretim A.Ş., Özdoğan Global Enerji Üretim A.Ş., Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş., Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi A.Ş.- Şenol Mutlu Ortak Girişim Grubu, Ic İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. Ve Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. katıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmeit Aksu Başkanlığında başlayan ihalede, Aksu ödemelerin TL üzerinden peşin olarak ödeneceğini söyledi.



Elemesiz turda elde edilen en yüksek teklif 777 milyon TL olarak gerçekleşti. Birinci elemeli turda elde edilen en yüksek teklif 812 milyon TL, elenen firma Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., ikinci turda en yüksek teklif 831 milyon TL ve elenen firma Turcas Petrol A.Ş., üçüncü tur en yüksek teklif 841 milyon TL ve elenen firma GAMA Enerji A.Ş. dördüncü turda en yüksek teklif 857 milyon TL oldu. Bu turda iki firma en düşük rakamı verdiği gerekçesiyle eleme yapılmadı. Daha sonra yapılan fiyat artırımında en düşük teklifi Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. elendi.

Açık arttırmaya altı firma katıldı.

Başkan Aksu, taban fiyat 858 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Artırım analığı 100 bin TL olarak açıklandı.

Bereket Enerji Üretim A.Ş., Özdoğan Global Enerji Üretim A.Ş., Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. firmaları açık arttırmanın ilk turunda ihaleden çekildiler. Açık arttırmanın altıncı turunda Yapısan Elektrik Üretim A.Ş. Firması ihaleden çekildi. 20. turda ise Ic İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. fşirketi 864 milyon 100 bin Tl teklif vererek ihaleyi kazandı.
Kaynak: İHA