Kütahya Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısı Yapıldı

KÜTAHYA - Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, "Devletimizin birliği ve milletimizin dirliğini daha da mükemmelleştirmek bizim vazifemizdir" dedi.

Uçan, sendikasının Emet ilçesinde Kütahya İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eğitim-Bir-Sen'in 77 milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında duran dimdik bir teşkilat olduğunu vurguladı.

Hizmet kolundaki çalışanların özlük haklarını savunmanın yanında farklı görevleri olduğunu da belirten Uçan, şunları söyledi:

"Elbette hizmet kolumuzdaki mensup olan arkadaşlarımızın ve diğerlerinin özlük haklarını savunacağız. Ama bizim görevimiz bununla bitmiyor. Bizim başka görevlerimizde var. Devletimizin birliği ve milletimizin dirliğini daha da mükemmelleştirmek bizim vazifemizdir. Medeniyet değerlerimizin yeniden ihya ve inşasının sorumluluğu da bizim omuzlarımızdadır."

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Uçan, şöyle devam etti:

"Türkiye’de istikrarın kazandığını, büyük Türkiye idealinin gerçekleşme olasılığının daha da güçlendiğini görüyoruz. 1 Kasım’da millet ince ayar yaptı ve anlamlı bir mesajı verdi. Ortaya çıkan fotoğraf bütün mazlum coğrafyalarda bir anda sevince neden olmuş, İsrail susmuş, Filistin coşmuştur. 1 Kasım Seçim sonuçlarına göre gerginleştiren siyaset terör ittifakı kaybetmiştir. Kayıt dışı siyaset, vesayetçiler ve küresel emperyalizm kaybetmiştir, bununla beraber dış basın da kaybetmiştir. Türkiye’de istikrar kazanmış, Yeniden Büyük Türkiye yolu açılmıştır."

-"iş güvencesine dokundurtmayız"

Uçan, iş güvencesinin erozyona uğratılmasına, aşılmasına, etrafından dolaşılmasına asla izin vermeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarihi tecrübemiz göstermektedir ki, güçlü memur güçlü devlet demektir. Güçlü memur proje demektir, kaliteli hizmet demektir. Güçlü memur güçlü demokrasi demektir. Güçlü memur, güçlü ekonomi demektir, bölgesel güç demektir. Güçlü memur, küresel güç demektir. Sosyal güvenliği yetersiz, iş güvencesiz taşeron işçiyle büyük devlet olunmaz olunamaz, büyük devlet olma hayali bile kurulamaz. Bununla birlikte devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden, millete savaş ilan edip devletten maaş alan memura da müsaade edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz."

Yapılacak her türlü çalışmanın hassas şekilde yapılması gerektiğini savunan Uçan, kamu çalışanlarının tedirginliğe sürüklememesi, hak ve hukukuna zarar gelmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA