DİSK Birleşik Metal İş'ten Teröre Tepki

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, Paris’te ve Beyrut’ta arka arkaya yaşanan barbarca saldırıları lanetlediklerini belirterek, Fransa ve Lübnan halklarına başsağlığı diledi.

DİSK Birleşik Metal İş'ten Teröre Tepki
Sivil, savunmasız insanlara yönelik korkakça ve alçakça saldırıların acısını yüreğinde hissettiklerini ifade eden Ahmet Arı, “Çok yakın zamanlarda Ankara’da Emek-Barış-Demokrasi için türküler söylerken katledildik. Suruç’ta gencecik insanlarımızı yitirdik. Emperyalist çıkarlar doğrultusunda etnik-mezhepsel temelde bölünen ve birbirine düşürülen, yerlerinden yurtlarından edilen, yoksullaştırılan halkların oluşturduğu Ortadoğu coğrafyasında yaşananlar bugün artık tüm dünyayı etkiler hale gelmiştir” dedi.

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, hükümetlerin, IŞİD ve benzeri cihatçı örgütleri besleyen politikalarının bedelini tüm insanlık ödediğini öne sürdü. Meseleyi basitçe istihbarat, terörle mücadele sorunu olarak tartışmak, kan ve dehşet dolu bir filmi izlemeye devam etmek anlamına geleceğini aktaran Arı, şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz çağda bizlere dayatılan emperyalist-kapitalist düzen sadece ve sadece işsizlik, yoksulluk, savaş, ırkçılık, ayrımcılık, köktendincilik, gericilik ve kriz üretmektedir. Bu barbarlık çağına artık hep beraber son vermek, ‘emek, barış, demokrasi’ çağının kapılarını açmak için dayanışmayı ve mücadeleyi büyüteceğiz. Paris’ten Beyrut’a, Beyrut’tan Ankara’ya acımız ortaktır, mücadelemiz de ortak olacaktı.”
Kaynak: İHA