ÇOMÜ Gazete Yayın Hayatına Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kurumsal haber gazetesi ÇOMÜ Gazete yayın hayatına başladı.

ÇOMÜ Gazete Yayın Hayatına Başladı
ÇOMÜ Medya ekibi tarafından yayıma hazırlanan ve 15 günde bir okuyucuyla buluşacak olan ÇOMÜ Gazete ilk sayısını ‘Amacımız Daha Kaliteli bir Üniversite’ manşeti ile çıkardı. Tamamı renkli 16 sayfa olarak hazırlanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin kurumsal gazetesi olan ÇOMÜ Gazete, üniversite akademisyenlerinin bilimsel çalışmalarına, üniversite - kent ilişkilerine, ÇOMÜ’de gerçekleşen her türlü etkinliğinin yanı sıra, öğrenci topluluklarının faaliyetlerine de yer verecek.

ÇOMÜ Gazete hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer "Bu gazete, üniversitemiz içerisinde olan bitenin derlenip, hocalarımızın yorumlarının da katılıp okuyuculara ulaşacak bir araç olması anlamında gerçekten çok sevindirici bir gelişme. Elimize alıp okuyacağımız, sayfalarını çevireceğimiz bir gazete hala çok önemli. Öğrencilerimiz bu gazete vasıtasıyla üniversitelerini daha iyi takip etme imkânına sahip olacak. Manipülatif ortamlardan ziyade, doğru kanal oluşturma anlamında, çok güzel bir seçenek olacaktır. Daha iyi noktalara gelme temennisiyle emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOMÜ Gazete Genel Yayın Yönetmeni Vural Bulut, ilk sayının 2000 adet basıldığını, üniversite kampüslerinin yanı sıra şehir merkezinde de çeşitli bölgelerde ücretsiz olarak dağıtılacağını belirtti.

Bulut "ÇOMÜ Gazete ilk sayısı ile sizlerle buluşurken bizlerde bir ilki gerçekleştiriyor olmanın haklı gurunu ve heyecanını yaşıyoruz. Biliyoruz ki internet hayatımızın her alanında yerini alırken gazete okumanın keyfi yine saklı kalmakta. Amacımız gerek ÇOMÜ ailesine gerekse bir parçası olduğumuz kentimize üniversitemizde üretilen her türlü bilgiyi birinci elden ulaştırmak bunun yanında kurum aidiyetinin gelişmesine de katkı sunmaktır. ÇOMÜ Gazete’nin, üniversitemizde gerçekleştirilen her türlü akademik çalışma ile faaliyetler hakkında bilgi vermesinin yanı sıra üniversitemizi tanımak ve üniversitemizdeki son gelişmeleri aktüel olarak takip etmek isteyenler içinde önemli bir yer tutacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Gazete’ye elektronik ortamda gazete.comu.edu.tr adresinden de ulaşılabiliyor.
Kaynak: İHA