Asker Tepesi'ne Türk Bayrağı Dikildi

Kurtuluş Savaşı döneminde Ödemiş'i ve Çamlıca Mahallesi'ni işgal eden Yunan askerlerini gözetlemek için kullanılan "Asker Tepesi"ne Türk Bayrağı dikildi

Çamlıca Mahallesi sakinleri, Kurtuluş Savaşı döneminde Ödemiş'i ve Çamlıca Mahallesi'ni işgal eden Yunan askerlerini gözetlemek için kullanılan "Asker Tepesi"ne Türk Bayrağı dikti.

Bölge halkının, işgal yıllarında işgalci kuvvetleri gözetlemekte kullandığı için "Asker Tepesi" adı verilen tepeye, Çamlıca Mahallesi sakinlerinin aralarında topladığı parayla Türk Bayrağı dikildi.

Çamlıca Mahallesi sakinleri düzenlenen törenle bayrağı göndere çektikten sonra, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.

Mahalle muhtarı Ünal Çet, gazetecilere yaptığı açıklamada, Asker Tepesi'nin bölge halkı için ayrı bir önemi ve değerinin olduğunu belirterek, “Köyümüzün büyüklerinin böyle bir çalışma yapılmasını istemesi üzerine mahalle sakinlerimizin ve dostlarımızın desteğiyle şanlı bayrağımızı göndere çektik. Bayrak bizim için vatan demektir. Bayrak varsa biz yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: AA