Artvin'deki Sel Ve Heyelan

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ildeki sel ve heyelanlara ilişkin, "Belediyemiz, DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi ve AFAD İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kurumlarımız bütün imkanlarıyla çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel ve heyelan sonucu hayatını kaybeden 3 kişiye Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlara da "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Olay sonrası Valilik aracılığıyla oluşturulan kriz masasında il genelindeki durumu sürekli takip ettiklerini söyleyen Kocatepe, "Belediyemiz, DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi ve AFAD İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kurumlarımız bütün imkanlarıyla çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

Kocatepe, il genelindeki yağışın en çok Borçka ilçesinde etkili olduğunu da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Borçka ve çevresinde yaşanan sel ve dere taşkınları ana yollarda ciddi hasarlara sebep oldu. İlçe merkezinde çoğu iş yeri ve evleri su bastı. Kapanan Borçka-Murgul yolu kısım kısım trafiğe açılırken, Borçka-Hopa yolu tamamen açıktır. Artvin Belediyesi olarak Borçka'daki çalışmalara teknik yardım amaçlı 2 motopomp, 1 tam donanımlı itfaiye aracının da aralarında bulunduğu 5 araç ile 5 personel gönderdik. Ekiplerimiz görev yerlerine ulaşarak çalışmalara başladı."

Kent merkezinde ise ciddi zarar oluşmadığını dile getiren Kocatepe, "Hayat normal akışıyla devam ediyor. Yağmur sularının getirdiği pislikler, kanallarının önünü kapattığından bazı yerlerde taşkınlar meydana geldi. Tüm ekiplerimiz sahada görev yaparak kanal açma ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

Kaynak: AA