Türkiye'nin En Büyük Çocuk Eğlence Merkezi Balıkesir'de Açıldı

Türkiye’nin en büyük çocuk eğlence merkezi olan “Balıkesir Çocuk Köyü”, görkemli bir törenle hizmete girdi.

Türkiye'nin En Büyük Çocuk Eğlence Merkezi Balıkesir'de Açıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu “Çocuk Köyü”, bugün çocuklara kapılarını açtı. Binlerce davetlinin katıldığı açılışta özellikle çocuklar 17 metre yüksekliğindeki ’air dome’ isimli dev kompleksin içindeki oyun alanlarına hücum ettiler. Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi’nin olduğu Altıeylül Belediyesi Evlendirme Dairesi arkasındaki alanda kurulan Çocuk Köyü’nün açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir milletvekilleri Av. Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu ve Kasım Bostan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ile diğer STK temsilcileri, muhtarlar, Balıkesir ve çevresindeki il ve ilçelerden binlerce davetli katıldı.

Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencilerinin mehter gösterisi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Karizma Şov basketbol gösterisi, davetliler tarafından büyük beğeni ve heyecanla izlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 6 ayda tamamlanan Çocuk Köyü ile çocuklara verdikleri sözü bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Uğur, “25 Mayıs 2015 tarihinde başlanılan projeyi 6 ay içerinde bitirdik. Çocuklarımız için tam 12 milyon lira harcadık. Türkiye’nin en büyük kapalı alanlı Çocuk Köyü şimdi sizlerle birlikte hizmete açılıyor. Çocuk Köyümüz, Balıkesirli çocuklarımızın yazın serin, kışın sıcak bir ortamda gönüllerince eğlenebilecekleri bir yaşam ve eğlence alanı olarak tasarlandı. Bu merkezle Balıkesir, çocukların yanı sıra yetişkinlerin de gönüllerince eğlenebileceği bir aktivite alanına sahip olacak. Çocuklarımız eğlenirken büyüklerin de keyifle vakit geçirebilecekleri alanları hizmete açıyoruz. Balıkesir’de bugüne kadar çocuklar için böylesi bir eğlence merkezinin olmayışı ciddi bir eksiklikti. Daha önceleri bu eksiklik yüzünden vatandaşlarımız, çocuklarını komşu illere götürmek zorunda kalıyordu. Artık biz çocuklarımızı oralara götürmek zorunda kalmayacağız, aksine komşu illerin çocuklarını aileleriyle birlikte Balıkesir’imizde ağırlamaktan keyif duyacağız. İnşallah açılışını yaptığımız bu merkez, Balıkesir’in cazibe merkezi olmasına önemli bir katkı sağlayacak. Bu merkezimizde 500 çocuğumuz aynı anda eğlenceli vakitler geçirebilecek. Merkezimiz 2 yaşından 18 yaşına kadar tüm çocukların, hatta gençlerimizin istifade edebildiği bir mekan olarak tasarlandı. Bu çocuk eğlence merkezinin konsept ve büyüklük olarak bir örneği sadece Amerika’da var. Bu anlamda ikincisini şehrimizde inşa ettik. Bu eğlence parkının içinde elektronik hiçbir şey yok, bilgisayar yok. Her şey çocuklarımızın fıtratına uygun tasarlandı. Bu yüzden Türkiye’de gerçekleştirilen bir ilk ve yeni bir uygulama” dedi.

Çocuk Köyü hakkında bilgiler veren başkan Uğur, “Toplam 5 bin 880 metrekareye oturan, eğlence kompleksi bünyesinde 4 bin 500 metrekarelik kapalı alana 17 metre yüksekliğinde şişme yapı ’air dome’ inşa edildi. Bu yapıda 1 adet bin 500 metrekarelik ’trambolin parkuru’, 18 adet ’şişme çocuk oyun grubu’, 48 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 12 metre yüksekliğinde ’tubby jump kaydırağı’ da eğlence kompleksimizin bünyesinde çocuklarımızın kullanımına sunulacaktır. Biz çocuklarımıza söz vermiştik. Daha önce bu yapının planlamadan inşasına kadar her aşamayı sizlerle paylaştık. Bugün de projeyi tamamlanmış olarak sizlerin kullanımına teslim ediyoruz. Bizler de ekip olarak sözümüzü gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Açılış törenine eşi ve torunuyla birlikte katılan Başkan Uğur, çocuklara seslenerek şunları söyledi:

“Sevgili çocuklar, 30 Mart 2014 tarihinde sizlerin teveccühüyle bu makama geldiğimizde size bir söz vermiştik. Bu şehri önce bölgemizin sonra Türkiye’nin yıldızı yapacağız, plakamız gibi 10 numara bir şehri birlikte inşa edeceğiz demiştik. Göreve geldiğimiz günden bu yana sözümüzü yerine getirmek adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle bu şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için ilk günkü aşk ve heyecan ile çalışıyoruz. Üstad Necip Fazıl’ın deyimiyle ’zaman bendedir ve mekan bana emanettir’ şuuruyla Büyükşehir Balıkesir’e yakışır projeler üretiyor, şehrin kronikleşmiş sorunlarına çözüm noktasında güçlü bir irade ortaya koyuyoruz.”

Başkan Uğur, Çocuk Köyü’nün faaliyete geçtiği alandaki Çay Deresi Rekreasyon Alanı başta olmak üzere hazırladıkları diğer vizyon projelerin hem Büyükşehir Belediyesi hem de Balıkesir için büyük önem arzettiğini belirtti.

Uğur, Çocuk Köyü’nün ardından Çay Deresi Rekreasyon Alanı projesinin ve ardından Çamlık Projesi’nin gerçekleşeceğini bildirdi. “Balıkesir bizim için bir sevdadır” diyen Uğur, 20 ilçe, bin 160 mahalle ve 14 bin 473 kilometrekarelik geniş bir coğrafyada konumlanan ili ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş kentler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Çay Deresi Projesi’nin kent için çok büyük bir alt yapı projesi olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Bakın bugün sanayicimizin, üniversitemizin, esnafımızın en büyük sorunlarından biri nitelikli iş gücünün bu kentten göç vermesidir. Diğer yandan da nitelikli iş gücünün kente gelmemesidir. Neden bunu yaşıyoruz? Maalesef bu kent prestijli caddeler üretememiş, Milli Kuvvetler Caddesi’ne sıkışmış nitelikli yaşam alanlarını oluşturamamıştır. İşte bu nedenle Çay Deresi Projesi çok büyük bir alt yapı projesidir. Sadece bu yeter mi? Yetmez. İşte bu yüzden Çamlık Projesi’ni de yapıyoruz. Düşünsenize her yıl 2 milyon turist merkezde arabasını park edip esnafımızdan su bile almıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Uğur, Çay Deresi Projesi ile bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Shining Star Awards 2015 yarışmasına müracaat ettiklerini, Türkiye’nin eğlence ve rekreasyon yarışmasında ödül kazanmayı hedeflediklerini açıkladı.

Çay Deresi Projesi içinde Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi kurulacağını da hatırlatan Uğur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu an bulunduğumuz 240 dönümlük alanda kentimizde üretilen ürünlerin dünya pazarlarıyla buluşması için Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimiz ile şehrimizin ekonomik ve kültürel değerlerini hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde podyuma çıkartıyoruz. İçerisinde yaklaşık 20 bin metrekare prestij caddesi oluşturup, görev dönemimizde yaptığımız her işi halkımıza daha iyi anlatabilmek ve fikirlerini almak için belediye showroom binası hazırlanıyor. Şu an burada bulunan meyve ve sebze halinizi kent merkezinden çıkartıp esnafımızın daha rahat, daha ferah, ihtiyaçlarına cevap veren, son teknoloji ile tasarlanmış yeni meyve sebze hali projesinin ihalesine çıktık. İnşallah Ağustos ayında hal esnafımızı yeni yerine taşımayı hedefliyoruz. Ondan sonra Çayderesi’nin ikinci etabı olan konser alanları, kaykay pistlerini, çim amfisini tamamlayacağız.”

ÇOCUK KÖYÜ 1 HAFTA ÜCRETSİZ

Başkan Uğur, Çocuk Köyü’nün cuma gününe kadar ücretsiz olacağını da müjdeledi. Konuşmasının ardından milletvekilleri, belediye başkanlarını ve çocukları sahneye davet eden Başkan Uğur, “Balıkesirimize, ülkemize, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Ya Allah bismillah” diyerek kurdeleyi misafirleriyle birlikte kesti.

Başkan Uğur’un konuşmasının ardından çocuklar Çocuk Köyü’ne alındı. Büyük izdihamın yaşandığı törende alınan tedbirler sayesinde bir olumsuzluk yaşanmadı. Davetliler, eğlence kompleksini çok beğendiklerini belirterek Başkan Uğur’a teşekkür ettiler. Açılış programının ardından ünlü sanatçı Gülben Ergen, Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi’nde konser verdi. Yoğun katılımın olduğu konserde hayranları ünlü sanatçının şarkılarıyla doyasıya eğlendi.
Kaynak: İHA