Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Doç. Dr. Demir Açıklaması

"Dağ yöresi köklü geçmişi, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla kırsal turizme çok müsait"

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir, Bursa'nın "dağ yöresi"nin sağlık ve termal turizmde Avrupa’nın yeni çekim merkezi olabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nu ziyaret ederek, bölgenin kırsal turizm potansiyeliyle sağlık ve termal turizm alanındaki yatırım ve hedefleri hakkında bilgi aldı.

Türkiye’ye gelen yabancı hastaların önemli bölümünün Bursa'yı tercih ettiğini belirten Demir, şunları kaydetti:

"Bursa olarak yıllık 700’lerde olan yabancı hasta sayımız bugün 10 binleri aştı. Avrupa’nın pek çok ülkesine göre daha ucuz olan Bursa’ya gelen yabancı hastalar hem maliyet hem turizm avantajı hem de kaliteli ve teknolojik altyapı hizmeti sebebiyle ülkemizi tercih ediyor. Orhaneli öncülüğünde tüm dağ yöresi kırsal turizmdeki güçlü potansiyellerini sağlık, termal ve yaşlı turizmi alanında geliştirebilirler. Kırsal turizm anlayışında turist profili geniştir ve sürdürebilir turizm anlayışına hizmet eder fakat en önemlisi bir ülkenin ve bir şehrin tanıtımında en güçlü araçtır. Dağ yöresi köklü geçmişi, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla kırsal turizme çok müsait. Dağ yöresine yapılacak yeni turizm ve sağlık yatırımları ve tanıtım çalışmalarıyla bölge Avrupa’nın yeni çekim merkezi haline gelebilir."

Daha sonra Harmancık Belediyesinin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle ilçeye kazandırdığı Harmancık Eko Turizm Tesisleri’ni inceleyen heyet, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA