Burhaniye'de Zeytin Yaprağı Hayvan Yiyeceği Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadının başlamasıyla birlikte zeytinyağı fabrikalarıda birer birer hizmete girerken, fabrikalarda biriken zeytin yaprakları da hayvanlara yiyecek oldu. Fabrikalarda biriken zeytin yapraklarını almak için sıraya giren vatandaşlar, zeytin yaprağının çok yararlı bir besin olduğunu söyledi.

Burhaniye'de Zeytin Yaprağı Hayvan Yiyeceği Oldu
Burhaniye Tariş Zeytinyağı Fabrikasında biriken zeytin yapraklarını çuvallara dolduran İsmail Özkan, yaprakları keçilere verdiğini söyledi.

40 baş Saanen keçisi bulunduğunu anlatan 42 yaşındaki İsmail Özkan,” Zeytinyağı fabrikaları çalışmaya başladıktan sonra, zeytin çuvallarının içinden ayrılan yapraklar bir yerde toplanıyor. Biz de bunları çuvallayıp keçilere götürüyoruz. Keçiler, zeytin yaprağını çok seviyor. Zeytin yaprakları sütü de artırıyor” dedi.

Fabrikada biriken zeytin yapraklarını hayvancılara verdiklerini anlatan Tariş Müdürü Emrah Öztürk,” Bu yaprakları vatandaşlarımız gelip alıyorlar. Böylelikle çöpe gidecek yapraklar hayvan yemi oluyor. Biz de buna seviniyoruz. Kısacası, çöpe gidecek yapraklar hayvanlara yem oluyor” dedi.

Kaynak: İHA