Tatvan'daki 16 Okulun Bahçesi Kilitli Parke Taşı İle Kaplandı

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 16 okul bahçesi tamamen parke taşı döşenirken, diğer okulların da bahçelerinde tadilat uygulamaları ile çevre düzeni çalışmaları yapıldı.

Tatvan'daki 16 Okulun Bahçesi Kilitli Parke Taşı İle Kaplandı
İlçedeki yol ve kaldırım çalışma programına okul bahçelerini de ekleyen Tatvan Belediyesi, ilçe merkezindeki 16 okulun bahçesini tamamen kilitli parke taşı döşendi. Diğer okulların bahçelerinde ise, ihtiyaca göre çevre düzenlemesi yapıldı ve tadilat işlemleri gerçekleştirildi.

Aralıklarla okul ziyaretleri gerçekleştirip öğrencilerle bir araya gelen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, milli eğitim ile okul yönetimleri ve öğrencilere verdiği sözleri yerine getirmek için aralıksız olarak okul çevresinde ve okul bahçelerinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İstasyon, Tuğ, Çağlayan, Uluer, Zeki Ergezen, Vangölü, Dumlupınar, Fuar, YİBO, İMKB, Cumhuriyet, Ahmet Mücteba Albayrak, Vakıfbank, Selahaddin Eyyübi, Karşıyaka ile Milli Hakimiyet ilk ve ortaokul bahçelerinin tamamını kilitli parke taşı ile kapladıklarını kaydeden Aksoy, “Okullarımızda gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde okullarımızın bahçelerinin çamurdan geçilmez bir halde olduğunu gördük ve öğrencilerimizin rahat edebilmesi için söz verdik. 16 okulumuzu tamamen parke taşı ile kapladık. Bunun yanı sıra diğer okullarımızın bahçelerinde tadilat işlemleri yürüttük. Ayrıca, bazı okul bahçelerinde dolgu işlemleri yapıldı ve merdiven tadilatları gerçekleştirildi.

Belediye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bazı okullarımızda da peyzaj çalışmaları yapıldı ve oturma bankları bırakıldı. Geçen yıl okullarımızın bahçelerini iş makinelerimizle kardan temizlemiştik. Şimdi de kışa hazırlığımızı tamamlamışız. Kış aylarında öğrencilerimiz zorluk yaşamasın diye okul yolları ve okul bahçelerini aralıksız kardan temizlemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kaymakamlığın eğitime verdiği önemin yanı sıra belediye tarafından da okul bahçelerinde yapılan çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını belirten Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, öncelikle Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’a teşekkür etmek istediğini ifade etti.

Kaynak: İHA