Oyuncu Sermiyan Midyat'ın Ölümle Tehdit Edilmesi Davasında Karar Açıklandı

Oyuncu Sermiyan Midyat’ın, "Hükümet Kadın" filmindeki sahne nedeniyle kendisini ölümle tehdit eden amcası Ferit Dilaver Midyat’a açtığı davada karar açıklandı. Mahkeme  Ferit Dilaver Midyat’ı "tehdit" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Oyuncu Sermiyan Midyat, yönetmenliğini üstelendiği “Hükümet Kadın” filmiyle babaannesi Zekiye Midyat’ı ve ailesini küçük düşürdüğünü iddia eden amcası Ferit Dilaver Midyat’a “tehdit” suçlamasıyla dava açmıştı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi ve sanık tarafını avukatları temsil etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, amca Ferit Dilaver Midyat’ın yeğeni Sermiyan Midyat’a karşı işlediği "tehdit" suçu nedeniyle 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı erteleyen mahkeme, Ferit Dilaver Midyat’ın 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ünlü yönetmen ve oyuncu Sermiyan Midyat, yönetmenliğini üstelendiği "Hükümet Kadın" filmiyle babaannesi Zekiye Midyat’ı ve ailesini küçük düşürdüğünü iddia eden amcası Ferit Dilaver tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu. Midyat’ın şikayeti üzerine amca Ferit Dilaver Midyat’ın, Sermiyan Midyat’a karşı "tehdit" suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.

"AMCAM BENİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ"

Şikayetçi Sermiyan Midyat daha önceki duruşmalarda verdiği ifadesinde amcasının kendisi ve annesini tehdit ettiğini öne sürmüştü. Semiyan Midyat ifadesinde, “Sanık Ferit Dilaver Midyat beni ölümle tehdit etmiştir. Bu nedenle endişelendim, hatta emniyete başvurdum. Emniyetin yardımından yararlandım. Sanık aynı zamanda annemi de tehdit etmiştir. Olayı gören tanıklarım da vardır. Şikayetçiyim" demişti.

“5 DİL BİLEN ANNEMİ PARMAK BASAN BİR KADIN TİPLEMESİ İLE SUNDU”

Sanık Ferit Dilaver Midyat ise hakkındaki suçlamaları reddederek, "Şikayetçi Sermiyan Midyat’ın babasının öz annesi ile benim öz annem farklıdır. Kendisi söz konusu filmde babaannesi tiplemesi ile sunduğu kişinin, babaannesi olduğunu söylüyor. Ancak bu doğru değildir. Filmde gerçekte 5 dil bilen annemi okuma yazma bilmez, parmak basan bir kadın tiplemesi ile sundu. Ben kendisini telefonla aradım, açmadı. Bunun üzerine akrabam olan annesini aradım. Annesine bu yaptığının yanlış olduğunu çok istiyorsa kendi gerçek babaannesini canlandırabileceğini söyledim. Annesine tehdit içerikli söz söylemedim. Daha sonra Sermiyan bana mesaj atarak beni tehdit etti. Ben kendisini yüz yüze, telefonla, mesajla ya da üçüncü kişiye söyleyerek tehdit etmedim” ifadelerini kullanmıştı.

"EVET OĞLUMU ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ"

Davada tanık olarak dinlenen Sermiyan Midyat’ın annesi Nimet Midyat tehdit iddialarını doğrulayarak, "Olaya bizzat şahit oldum. Evet oğlumu ölümle tehdit etti. Sermiyan’ı öldüreceğini söyleyerek tehditler savurdu. Bana da hakaret etti" şeklinde ifade vermişti.
Kaynak: İHA