Kültür Ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması

"Ne yazık ki bazı küresel güçler birtakım hesaplar için bu terörü bir enstrüman olarak kullanıyor. İşte Fransa'nın başkenti Paris'te bütün insanlığı yasa boğan bir facia yaşandı. Bu faciada hayatını kaybedenlere ve Fransa'ya başsağlığı diliyorum"

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bazı küresel güçlerin birtakım hesaplar için terörü bir enstrüman olarak kullandığını söyleyerek, "İşte Fransa'nın başkenti Paris'te bütün insanlığı yasa boğan bir facia yaşandı. Bu faciada hayatını kaybedenlere ve Fransa'ya başsağlığı diliyorum" dedi.

Topçu, bir otelde düzenlenen "Iğdır'ın Kurtuluş Günü" etkinliklerinde, kurulacak olan 64. Hükümet'in ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Bir hayali olduğunu ve bu hayali 64. Hükümet'in gerçekleştirmesini beklediğini ifade eden Topçu, şunları söyledi:

"O hayalimiz şu, Kürdü, Türkmeni, Alevisi, Sünnisi, başı açığı, başı kapalısı, kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa etsin ama doğduğu yerde doysun. Karnı tok, başı dik olsun, al yıldızlı al bayrak altında kıyamete kadar bir ve beraber, tam bağımsız güçlü bir Türkiye bir büyük Türk milleti olsun. Bu yeter mi? Bu buda yetmez, bizim kızıl elmamız Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kaynaşmış ve birleşmiş dilde fikirde işte bir olmuş Türk İslam Birliği olsun inşallah."

Topçu, Türkiye'nin kardeşleriyle kucaklaşacağı, dilinin, işinin, fikrinin bir olduğu ekonomik birliktelikler kurulması ve bunun dünya barışına ciddi katkılar sağlaması temennisinde bulundu.

Topçu, terörle mücadelede şehit olanlara rahmet, gazilere de bir an önce şifa dileyerek, "Terör bir tek bizim meselemiz değil. Ne yazık ki bazı küresel güçler birtakım hesaplar için bu terörü bir enstrüman olarak kullanıyor. İşte Fransa'nın başkenti Paris'te bütün insanlığı yasa boğan bir facia yaşandı. Bu faciada hayatını kaybedenlere ve Fransa'ya başsağlığı diliyorum. Terörsüz, savaşsız, barış, huzur ve adalet içinde bir Türkiye, bir dünya diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA