Hatay'daki Dağ Ceylanlarının Belgeseli Çekiliyor

Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu'da bozkır iklimin hakim olduğu yükseltili alanlarda yaşayan dağ ceylanlarının doğal yaşamı kayıt altına alınıyor

Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korumaya alınan ve Hatay'da yoğun olarak gözlenen "Gazella Gazella" türündeki dağ ceylanlarının belgeseli çekiliyor.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesinden yapılan (TTKD) yazılı açıklamaya göre, Suriye sınırındaki askeri yasak bölgede yaşamlarını sürdüren ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ceylanlar, Prof. Dr. Ahmet Karataş ve "National Geographic kaşifi" olan Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu öncülüğünde görüntüleniyor.

TTKD'nin rehberliğinde, Kırıkhan ilçesinin sınır hattı yakınlarında gerçekleştirilen çekimlerde yer alan bilim insanları ve belgesel ekibi, dağ ceylanlarını hem doğal yaşam alanlarında inceliyor hem de TTKD'nin hayvanların doğal yaşam alanlarında yürüttüğü projelerin sonuçlarını görme imkanı buluyor.

TRT Belgesel kanalında yayınlanan "Yok Olmadan Keşfet" programında izleyicilerle buluşacak belgeselde, ceylanların neslinin tükenme tehlikesi altında olduğu ve ülke için önemi konu edilecek.
Kaynak: AA