Çayıralan Ormanlarında Meyve Yetiştirilecek

Çayıralan Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Çayıralan ormanlarına meyve ağaçları da dikiliyor.

İlçedeki 9 bin 800 dönüm alanda gerçekleştirilecek olan projeyle tespit edilen bölgelere ceviz, badem, sarıçam ve karaçam dikimine başlandı.

Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1000 adet ceviz, 5 bin adet badem, 10 bin adet sarı ve karaçam dikimlerinin başladığını söyledi.

Orman İşletme Şefliğine sundukları proje kapsamında ceviz fidanlarını temin ettiklerini ifade eden Şahiner, "Badem fidanını ise çekirdekten belediye olarak biz yetiştirdik. Elçi yolu ve Söbeçimen yolu arasındaki bölge ile Turluhan köyü üstündeki orman arazisi olan 9 bin 800 dönüm alanda şimdilik 1000 adet ceviz, 5 bin adet badem, 10 bin adet sarı çam ve karaçam dikimi başladı. Allah’ın izniyle dikilen ağaçların büyük bir bölümünün tutmasını temenni ediyoruz. Bu ağaçların tutması durumunda 5-10 yıl sonra ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Yine önümüzdeki yıllarda da bu tür uygulamalara devam edeceğiz” dedi.

İŞKUR vasıtasıyla geçen yıl aldıkları elemanların bir bölümünü badem yetiştiriciliğinde kullandıklarını belirten Şahiner, şunları kaydetti:

"Geçen yıl diktirdiğimiz 5 çuval badem çekirdeği aradan kısa bir süre geçmesine rağmen dikilebilecek seviyeye geldi. Bunların dikimi ile yetinmeyeceğiz. Şimdi de Malatya’dan bir çuval kayısı çekirdeği getirdik. Yine belediye işçilerimizle onların poşetli dikimine başladık. İnşallah bunlarda tutarsa ormanlarımız sadece kerestelik veya odunluk ağaç yerine, içinde meyve ağaçlarının da yer aldığı bir ormana dönüşecek."

Kaynak: AA