Afganistan'da 7 Şii'nin Öldürülmesi

Ülkenin batısındaki Herat kentinde toplanan binlerce kişi Afgan hükümetini protesto etti

MEZAR-I ŞERİF - Afganistan'ın batısındaki Herat kentinde toplanan binlerce kişi, 7 Şii'nin Zabul kentinde öldürülmüş olarak bulunmalarını protesto edildi.

Herat'ın merkezinde toplanan binlerce kişi, Afganistan hükümetini teröristlere destek vermekle suçladı. Herat sokaklarında kilometrelerce yürüyen göstericiler, "Adalet istiyoruz", "Güvenlik istiyoruz" ve "Cinayet faillerinin bulunmasını istiyoruz" sloganları atarak hükümetin istifasını istedi.

Polis, olası terör eylemine karşı sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık iki ay önce Gazne'de yolculuk yaptıkları sırada silahlı kişilerce kaçırılan, aralarında 9 yaşında bir kız çocuğu ile iki kadının da bulunduğu 7 kişi, geçtiğimiz hafta ülkenin güneyindeki Zabul vilayetinin Taliban kontrolü altında bulunan Haki Afgan ilçesi kırsalında başları kesilmiş halde bulunmuşlardı.

Öte yandan Eşref Gani hükumetini terör örgütlerine karşı yeterince güvenlik önlemi almamakla suçlayan ve hükumetin istifasını isteyen binlerce kişi, perşembe günü ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde de protesto gösterisi düzenlemişti.
Kaynak: AA