Tepebaşı Belediyesi Dünya Akıllı Kentler Fuarı Ve Kongresi'ne Katılıyor

Türkiye’deki öncü çevre projeleri ile uluslararası alanda adından sıkça söz ettiren Tepebaşı Belediyesi İspanya’da düzenlenecek Dünya Akıllı Kentler Fuarı ve Kongresi’ne katılıyor.

Tepebaşı Belediyesi Dünya Akıllı Kentler Fuarı Ve Kongresi'ne Katılıyor
Türkiye’den yalnızca üç Belediye’nin katıldığı fuar 17-19 Kasım 2015 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek. Dünya Akıllı Kentler Fuarı ve Kongresi’nde 4 ana konuşmacının katıldığı toplam 50 oturum gerçekleşecek. Akıllı Şehirler konusunda 300’den fazla uzman konuşmacının yer aldığı kongre boyunca 7 genel oturum, 43 paralel oturum ve 4 çalıştay düzenlenecek. Toplamda 45 ülke, 120 şehir ve 470 firma katılımın göstereceği fuar ve kongreye yaklaşık 12 bin ziyaretçi bekleniyor. Avrupa Birliği’nin 7. Çerçeve Programı’nın devamı olarak 2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak yeni dönem Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı olan Horizon 2020’nin “Akıllı Şehirler ve Toplumlara Çözüm Üretmek” isimle proje çağrısına İngiltere-Nothingam Kent Konseyi ve İspanya-Valladolid Belediyesi ile oluşturduğu konsorsiyum ile Avrupa Komisyonu’na yapılan 20 başvuru arasından ikinci seçilerek 5 milyon Euro’luk hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi İspanya’da ülkemizi temsil edecek.

Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli kapsamında "Yaşam Köyü’nde" gerçekleştirilecek olan proje, mevcut binaların yenilenerek enerjinin verimli hale getirilmesi, yenilenebilir enerjiden yararlanılması, temiz bir ulaşım sistemine teşvik edilmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yardımıyla çağdaş, yenilikçi ve akıllı bir kent oluşturulacağı belirtildi.
Kaynak: İHA