Heyelan'ı Fırsat Bilip Bakkal Dükkanında Hırsızlık Yaptılar

Artvin’in Borçka ilçesinde meydana gelen heyelanı fırsat bilen hırsızlar 69 yaşındaki Burhan Kırgak’ın işlettiği bakkal dükkanına girdiler. Heyelan ve hırsızlık sonrası maddi hasarının 15 bin TL olduğunu söyleyen Kırgak, dükkanına bilen birinin hırsızlık yaptığını söyledi.

Artvin’in Borçka ilçesinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen heyelanın yaraları sarılmaya çalışılıyor. 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişinin yaralandığı heyelanı fırsat bilen hırsızlar 69 yaşındaki Burhan Kırgak’ın Devskel Mahallesi’nde işlettiği ahşap bakkal dükkanına girdiler. Kırgak’ın dükkanında bulunan buzdolabını ve paraları çalan hırsızlar için polis tarafından inceleme başlatıldı.

Heyelan anında hırsızlık yapılacağının aklına gelmediğini belirten Kırgak, “Gece dükkanıma gelmiştim. Dükkanın arka kısmında bir mutfak bölümüm var. O bölmedeki köşeyi kırarak buzdolabını götürdüler. Heyelan zamanında gelipte hırsızlık yaparlar diye düşünmedim. Sabah dükkana geldiğimde baktım ki camlarını ve kapıları kırılmış. Çekmeceleri yerlere boşaltmışlar. Burayı bilen adam buraya girmiş bütün parayı alıp gitmiş. 7-8 milyarlık bir zararım var. Heyelan ile birlikte zararım 15 bin TL’yi buluyor” dedi.

Evime gitmek için kullandığı asma köprünün derenin taşması sonucu koptuğunu dile getiren Kırgak, “Çarşamba gecesi şiddetli yağışlar ile birlikte dere büyümeye başladı.

Dün sabah burada bir asma köprümüz vardı. Sular köprüye ulaşmaya başlamıştı. Dükkanı kontrol ettim, o esnada yoldan yarım metre su gidiyordu. Tam eve doğru gitmek üzereyken köprüye baktım su köprüye atlamaya başladı.

Bende uzak yoldan evime gittim. Akşama kadar dere akmaya başladı.

Asma köprüyü dere kopardı. Yukarıda bir beton köprü var o köprüde sular deliklere sığmayınca üzerinden akmaya başladı ve bütün mahalle su oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA