KKTC Ekonomi Ve Enerji Bakanı Sunat Atun Açıklaması

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, “Ne derlerse desinler. Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anavatan ve yavru vatandır” dedi.

KKTC Ekonomi Ve Enerji Bakanı Sunat Atun Açıklaması
Hatay’ın İskenderun ilçesinde hayırsever iş adamının yaptırdığı Camii’nin temel atma törenine katılan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, “Elbet bizler Anadolu’dan gönderilen Kıbrıs’taki topraklara sahip çıkılsın diye oradaki yaşam güçlendirilsin diye gönderilen insanların torunlarıyız. Bundan birkaç yıl önce yine bir Hatay ziyaretimde hiç unutmam Havalimanı’nda Emniyet Müdürü bana biraderinin Kıbrıs’ta belediye başkanı olduğunu söylemişti. Yani iki biraderden biri Kıbrıs’ta belediye başkanı biri de Hatay’da Havaalanında emniyet müdürü ise kim ne derse desin ister dost devlet, ister kardeş devlet, ister eşit devlet desinler. Ne derlerse desinler. Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anavatan ve yavru vatandır Allah’ın izniyle de ilelebet böylede kalacaktır” dedi.

Ekonomisi gelişmiş ve ilerlemiş bir Türkiye’nin büyük dünya ülkeleri arasında etkin ve güçlü bir ülke konumunda olacağını söyleyen Bakan Atun, bu durumun Kıbrıs davasında haklarının masada daha güçlü bir şekilde tecelli etmesini sağlayacağını ifade etti.

Atun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İç siyasette ne kadar istikrarlı bir yapı olur ise Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde ekonomisinde de o kadar büyük, güçlü ilerlemeler olur. Ekonomisi gelişmiş, ilerlemiş dünyanın büyük ülkeleri arasında yer alan bir Türkiye Cumhuriyeti demek yine etkin ve güçlü bir dış siyesi olan Türkiye demektir. Bu da Kıbrıs davasında haklarımızın masada daha güçlü bir şekilde karşılığının tecelli etmesi yönünde ve çok önemli bir unsur demektir. Bu manada ben önümüzde ki günlerde açıklanacak olan yeni hükümete şimdiden hayırlı olsun diyorum.”
Kaynak: İHA