İskenderun'da Nihal Atakaş Camii'nin Temeli Törenle Atıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde hayırsever işadamı Recep Atakaş tarafından yaptırılacak olan ve eşinin ismini taşıyan Nihal Atakaş Camii’nin temel atma töreni gerçekleşti.

İskenderun'da Nihal Atakaş Camii'nin Temeli Törenle Atıldı
Sahil kordonu üzerinde yapılacak olan Nihal Atakaş Camii’nin temel atma törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, eski Hatay valileri Abdulkadir Aksu ve Zeki Şanal, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve çevre ilçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile iş dünyasından birçok isim katıldı.

Temel atma törenine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir’in Kuran - ı Kerim tilaveti okuması ile başlandı.

Okunan duaların ardından söz alan Hayırsever işadamı Recep Atakaş, eşi Nihal Atakaş ile sohbetlerinde hep bir cami yaptırmayı planladıklarını ifade edip iş adamlarıyla buluşan ve camii yaptırma teklifi sunan Hatay Valisi Ercan Topaca’nın bu teklifini düşünmeden kabul ettiğini söyledi.

Sahil kordonu üzerinde yapılacak olan camiyi yaptırma fikrinin eşine ait olduğu için camiye eşinin ismini verdiğini söyleyen Atakaş, caminin sahil kordonu üzerinde gerdanlık gibi duracağını kaydetti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, caminin hayırlara vesile getirmesini dilediler.

Bir süre önce hayırsever iş adamları ile bir araya geldiklerini ve ihtiyaç doğrultusunda İskenderun ilçesinde 5 ayrı cami yapımı planladıklarını ifade eden Hatay Valisi Ercan Topaca, Nihal Atakaş Camii’nin kentin sembolü haline geleceğine söyledi.

Konuşmaların ardından kurban kesimi yapıldı ve Nihal Atakaş Camii’nin zeminine ilk harcı döküldü.
Kaynak: İHA