'Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde' Projesi Hayata Geçirildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Kalkınma Bakanlığı, Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından onaylanan “Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde” projesi hayata geçirildi.

'Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde' Projesi Hayata Geçirildi
2015 yılı içerisinde SODES tarafından yapılan destek çağrısı neticesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Turunçgil Üreticiler Birliği işbirliğince hazırlanarak kabul edilen proje düzenlene törenle başlatıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, Hatay Valiliği tarafından yapılan destek çağrısına uyarak hazırladıkları bir projeyle SODES’e başvuru yaptıklarını kaydetti.

İnal, "Projemizde özellikle narenciyede çalışan tarım işçilerimizin hem sosyal hem de teknik açıdan gelişmesini hedefliyoruz. Bugün burada projemizi başlatıyoruz, ileri ki aşamalarımızda teknik eğitimler ve bir takım çalışmalarımız olacak. Projemizin kabul görmesi bize mutluluk verdi emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Dörtyol Turunçgil Üreticiler Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer ise, projenin geçimini idame ettirmek için narenciye sektöründe çalışan işçilere katkı sağlayacağını inandığını belirterek, bu tür projelerin beşeri sermayenin yaygınlaştırılarak toplumsal bütünleşmeyi sağlayacağını ifade etti.

Proje çerçevesinde ilk etapta narenciye işçiliği sektöründe çalışan 50 kursiyerin Mustafa Kemal Üniversitesi’ndeki görevliler tarafından eğitilerek istihdam edileceği belirtildi.
Kaynak: İHA