Çocukların Neşesi Altınköy'ü Sarıyor

Altındağ Belediyesi’nin açıldığı günden bugüne büyük ilgi gören dev yatırımı Altınköy Açık Hava Müzesi, çocukların en sevdiği mekanlar arasında yerini aldı. Ahşap evleri, asma köprüsü, yel değirmeni ve özgürce yaşayan hayvanlarıyla masallar diyarını andıran Altınköy Açık Hava Müzesi, okul gezileri için tercih edilen yerlerin başında gelmeye başladı. Haftanın neredeyse her günü, her yaştan öğrencileri ağırlayan Altınköy Açık Hava Müzesi’nde, çocukların neşesi her yeri sardı.

Çocukların Neşesi Altınköy'ü Sarıyor
OKUL GEZİLERİNİN EN ÖNEMLİ ADRESİ: ALTINKÖY

Köy hayatının tüm güzelliklerini şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, en büyük ilgiyi çocuklardan görüyor. Haftanın her günü okul gezisi için Altınköy Açık Hava Müzesi’ni tercih eden okullar, Altınköy’de hem eğleniyor hem de öğreniyor. Öğretmenleri eşliğinde köyü keşfe çıkan çocuklar, 100 yıl öncesinin geleneklerini, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını, köy yaşantısının nasıl olduğunu ve köy hakkında merak ettikleri her şeyi yakından görme imkanı buluyor.

“HAYALLERİMİZİN GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRMEK ÇOK MUTLULUK VERİYOR.”

Altınköy’ün hem Ankara hem de Türkiye için büyük bir kazanç olduğunun altını çizen Başkan Tiryaki, “Altınköy projesini hayata geçirirken, ‘Çocuklarımız, buğdayın değirmenlerde nasıl una dönüştürüldüğüne tanıklık edecek. Köy fırınından köy ekmeği alacaklar. Yayık ayranı içecekler. Sütün nasıl üretildiğini, peynirin nasıl yapıldığını, sebzelerin nasıl yetiştiğini burada görecekler’ demiştim. Bugün geldiğimiz noktada görüyorum ki, bu amacımıza ulaştık. Çocuklarımız köy hayatının tüm gereklerini yerinde görme ve tanıma imkanına Altınköy sayesinde kavuştu. Hayallerimizin gerçekleştiğini görmek çok mutluluk veriyor” ifadesini kullandı.

“TÜM ÇOCUKLARIMIZI ALTINKÖY’E DAVET EDİYORUM.”

Altınköy’ün özellikle çocuklar için çok önemli bir eğlenme ve öğrenme yeri olduğunun altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Çocuklarımız burada doğal hayatın tüm geleneklerini, köy hayatının tüm güzelliklerini ve yurdumuzun çeşitli yörelerinin etkinliklerini görebiliyor. Tüm okullarımızı ve çocuklarımızı Altınköy’deki bu güzellikleri yakından görmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA