Başkent'te hamsinin fiyatı esnafı da vatandaşı da üzüyor

Balık fiyatlarının yüksekliğinden yakınan balıkçı esnaflarından Cihan Yıldırım, “Balıklar çok pahalı. Bundan 3 gün önce hamsi 2 liraya kadar düşmüşken, şimdi kilosu 7 lira oldu” dedi.

Başkent'te hamsinin fiyatı esnafı da vatandaşı da üzüyor
Ankara Ulus Hali'ndeki balıkçı esnafı ve vatandaşlar, havaların soğuması, kış mevsiminin yaklaşmasına rağmen balık fiyatlarının yüksek olmasından yakındı.

“HAMSİ FAKİR GIDASI DEĞİL FİKİR GIDASI”
43 yıldır balıkçılık yaptığını belirten Cihan Yıldırım, “Türkiye genelinde şuanda balık yüzde 70 azalmış durumda. 1980'li yıllara kadar kamyonlarla kalkan balığı gelirdi Ankara'ya. Şu anda kalkanın fiyatı 95-100 lira. Az çıktığından dolayı tane ile geliyor. Balıklar çok pahalı. Bundan 3 gün önce hamsi 2 liraya kadar düşmüşken, şimdi kilosu 7 lira oldu. Yuvalarının dağılmasından dolayı balıklar da dağıldı. Şu anda en çok çıkan balık hamsi ve barbunya. Barbunya bu sene çok çıkıyor. Geçen sene 5 liraya sattığımız balık bu sene 15-20 lira” şeklinde konuştu.

Vatandaşların daha çok hamsiye rağbet gösterdiğini söyleyen Yıldırım, “Hamsi fakir gıdası değil fikir gıdası, hamsi protein yönünden zengindir, kılçıksızdır” ifadelerini kullandı.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte balık fiyatlarında yaşanabilecek değişikleri anlatan bir balıkçı ise, “Havaların soğuması demek balıkların çoğalması demektir. Normalde zaten ucuz, balık fiyatları 5 liradan başlıyor. Kışında havaların soğuk olması, denizde balıkların biraz daha bol olması fiyatların biraz daha aşağı çekilmesi demektir” şeklinde konuştu.

Balık satın almak için Ulus Hali'ne gelen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olduğunu vurgulayarak, “Çok pahalı. Özellikler Karadeniz. Ben daha uygun bulacağımı düşünüyordum. Geldim 7 lirayı görünce; herhalde biraz daha duracağız, bekleyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA