Bakan Eroğlu'nun Sipsi Denemesi Başarısız Oldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur’da kendisine armağan edilen sipsiyi çalmayı denedi anca zorlanınca bıraktı.

Bakan Eroğlu'nun Sipsi Denemesi Başarısız Oldu
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur programı kapsamında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti. Burdur’un içme suyu sorununu çözeceklerini dile getiren Bakan Eroğlu, Isparta ili Senir kasabasından bir hat ile Burdur’a su getirileceğini, ayrıca Burdur’a ileri içme suyu arıtma tesisi kazandıracaklarını ifade etti.

Burdur’un bütün sorunlarını çözeceklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, “Burdur’un bütün meselelerini çözmek boynumuzun borcu, Burdur müstesna bir ilimiz, vekillerimiz ile beraber Burdur’u daha güzel hale getireceğiz. Geçen bugün Sayın Başkan ve vekillerimiz ile beraber bakanlıkla beni ziyaret etmişlerdi. Burdur’un bir içme suyu problemi var. Senir’den gülün içinden geçen bir hat var. Sürekli teknik hata oluyor. Biz DSİ olarak, Bakanlık olarak konuya ele aldık. Neticede bir şehrin bir kaynağa bağlı olması doğru değil. Ömrüm boyunca hep yedeğin yedeğini içerdik. Ankara’da Türkiye’nin bütün vilayetlerinde su akıyorsa, burada da sadece Senir’den su getirmekle kalmayacağız, muhteşem bir içme suyu arıtma tesisi ile artık Burdur’da su meselesini kökünden çözeceğiz. Geldiğimde böyle bir talep olmuştu. İller Bankası ile olabilirdi ama bizim yapmamızı istedi başkan ve vekillerimiz. Biz de tamam dedik projelere başladık. Projeleri kendim bizzat takip edeceğim. En son teknoloji bir sistem kurmak istiyorum. Bu da benim buraya olan vefa borcum. Bucak’ın içme suyu problemi var, onun da çalışmalarını başlattık. Talimat verdik, projelerini hızlandırın gerekirse ben de Bakan olarak değil, bir nefer olarak destek vereyim diye. Birlikte takip edeceğiz neticelendireceğiz. Dere ıslahları var. Islah edilmedik hiçbir dere bırakmayacağız. Bütün baraj ve göletleri yapacağız. İşte 50 tane baraj ve gölet yapıldı. Bu bir rekordur. Sulamaların tamamını ıslah ediyoruz. Belediye başkanlarına ne kadar fidan isterseniz bizler veririz. Burdur’u bir çiçek gibi yapmamız lazım. Burdur’da yollar çok mükemmel oldu. Burdur’da tabiat doğa turizmini geliştirmek için master plan yaptık. İnşallah onu da birlikte hayata geçirelim. Bunu geliştirelim diye benim bir teklifim var. Yapılacak ne var ise bunları takip edeceğiz ben zaten söz vermiştim Burdur’un 4’üncü vekili ben olacağım diye. Beni bakan değil 4’üncü vekil olarak kabul edin” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bakan Eroğlu’na Teke Yöresi çalgısı sipsi ve Burdur belediyesi atölyelerinde üretilen Alaca Dokuma armağan etti. Bakan Eroğlu, dünyanın en şiddetli çalgısı olan sipsiyi çalmayı denedi. Keyifli geçen ziyaret, ikramlar ile sona erdi.
Kaynak: İHA