Ankara Polisinden Alevi Derneklerine IŞİD Uyarısı

Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Ali Arıkan, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından IŞİD terör örgütünün hedefinde oldukları ve olası bir saldırı karşısında önlem almaları gerektiği konusunda uyarıldıklarını açıkladı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Ali Arıkan yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran sonrası başlayıp Suruç katliamı ile devam eden ve Ankara saldırısı ile tekrar gündeme gelen IŞİD saldırılarının bu kez Türkiye’deki Alevileri listeye aldığını belirtti.

Arıkan, 6 Kasım 2015 Cuma günü Genel Başkanları Doğan Demir’in Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından emniyete davet edildiğini ifade ederek, Alevi Kültür Dernekleri’nin IŞİD terör örgütünün hedefinde olduğu, olası bir saldırı karşısında önlem almaları gerektiği konusunda uyarılar yapılarak tebliğ evrakı imzalatıldığını kaydetti.

Aynı tebligatın Ankara’da bulunan Ankara merkez ve Keçiören şube başkanlarına ve İstanbul Sultangazi şube başkanlarına da yapıldığını kaydeden Arıkan, "Geçtiğimiz ağustos ayında Genel Başkanımız Doğan Demir ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, İstanbul’dan Ankara’ya gelişlerinde yolda silahlı saldırıya uğramışlardı ve şans eseri kazada yaralanan olmamıştı. Aldığımız uyarılardan sonra Alevi Kültür Dernekleri’ne bağlı tüm şube başkanlarımıza gerekli bilgiler paylaşılmış ve uyarılar yapılmıştır. Toplumu panik haline getirmemek ve olası bir kaos ortamına fırsat vermemek için bu konuyu kamuoyu ile paylaşmadık. Ancak basına sızan bazı istihbarat bilgilerinden sonra açıklama gereği duyduk. Alevi veya Sünni hiç fark etmeksizin birlik olarak Türkiye’yi karanlığa götürecek, mezhep savaşları çıkararak, ülkede bir iç savaş çıkarıp bundan nemalanmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Emniyetten alınan bilgilerle toplum olarak el ele verip bu süreci sorunsuz atlatacağımıza inanıyoruz. Halkımızın bu konuda soğukkanlı olmasını istiyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde kavgaların ve çatışmaların son bulması için herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA