Şair Çakır'dan Şiirin Derinliklerine Yolculuk

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin davetlisi olarak Zonguldak’a gelen Şair Erdal Çakır düzenlenen söyleşide öğrencilerimizle bir araya geldi.

Şair Çakır'dan Şiirin Derinliklerine Yolculuk
RTÜK müşaviri Dr. Hüseyin Pala, Şair Erol Çakır ile birlikte BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda düzenlenen şiir temalı söyleşiyi RTÜK müşaviri Dr. Hüseyin Pala yönetti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, öğretim üyeleri ve öğrencilerin izlediği söyleşi öncesinde İlahiyat Fakültesi Din Musikisi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Arş. Gör. Metin Gündoğdu, bir ney dinletisi gerçekleştirdi. Söyleşinin başlangıcında Dr. Hüseyin Pala, değer sanat dallarında olduğu gibi şiirde de ifrat ve tefritten uzak ‘vasatın’ gerekliliği üzerinde durdu ve bu konuda Şair Erdal Çakır’ın düşüncelerini sordu. Erdal Çakır’da şiirin, modern zamanlarda sıkça başvurulan tüketim malzemesi olarak kullanılmasının zararları üzerinde durdu ve şairin şiiri insan için yazması gerektiği üzerinde durdu. Şairin aynı zamanda doğru bilgiyle donanması gerektiğini söyledi.

Erdal Çakır söyleşinin sonunda gelen sorulara cevap verdi. Söyleşinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özaçmak tarafından şair Erdal Çakır’a teşekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA