Örnek Mahallesi'ne Kentsel Dönüşüm Bürosu

Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm için Örnek Mahallesi’ne bir danışma bürosu kurdu. Danışma bürosu kurulur kurulmaz aynı günde 100 kişinin başvuruda bulunması, bölgede yapılması planlanan kentsel dönüşüme ne kadar sıcak bakıldığını gözler önüne serdi.

Örnek Mahallesi'ne Kentsel Dönüşüm Bürosu
Örnek Mahallesi Telsizler Blokları’nda kentsel dönüşüm isteyen vatandaşlar, tapu ve kimlik fotokopileriyle birlikte danışma bürosunda kayıt yaptırabiliyor. Bölgede dönüşümün uygulanması için mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerekiyor. 590 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu bölgenin geleceği Altındağ’ın her bir noktasında olduğu gibi yine vatandaş tarafından belirleniyor. Merak ettikleri sorulara danışma bürosunda cevap bulan mahalle sakinleri, dilekçelerini danışma bürosuna teslim ediyor. Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı personeller ise mahalle sakinlerine bilgi veriyor.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ”

Dönüşümü destekleyen ve başvurusunu bu doğrultuda gerçekleştiren mahalle sakinlerinden Leyla Ünaldı, “Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki’ye sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Ünaldı, Altındağ Belediyesi tarafından yapılan dönüşüm projelerinin oldukça başarılı olduğuna dikkat çekerek, bu projelerin Ankara’da önemli bir örnek oluşturduğunu belirtti.

Oturduğu apartmandan topladığı tam 29 dilekçeyle danışma bürosunun yolunu tutan Bekir Gültekin ise, bölgedeki dönüşümün ancak Veysel Tiryaki sayesinde olacağını ifade ederek, sürecin hızlanmasını istedi. Dönüşümle birlikte bölgenin daha fazla değer kazanacağını söyleyen Gültekin, modern yapılarda oturmak istediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA