Örnek Belediyenin Örnek İtfaiyesi

Her hafta Büyükşehir Belediyesi’nin bir birimini ziyaret ederek personelle bir araya gelen Başkan Mustafa Çelik, bu hafta İtfaiye Teşkilatını ziyaret etti. Ziyaretinde önemli açıklamalar yapan Başkan Çelik, itfaiye teşkilatının çok iyi çalıştığını; ancak yeni atılımlarla Türkiye’nin örnek bir teşkilatı olması için gayret göstereceklerini söyledi.

Örnek Belediyenin Örnek İtfaiyesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan çalışan personelle bir araya geldi. İtfaiye Daire Başkanı Metin Kızılkan tarafından karşılanan Başkan Çelik, sıraya girerek yemeğini aldı ve personelle birlikte yedi.

Yemekten sonra yaptığı açıklamada itfaiye teşkilatının belediyenin en başarılı birimlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Allah mecbur etmesin; ama Allah eksikliğini de vermesin diye dua ettiğimiz birimlerimizden birisi de itfaiyemiz. Herhangi bir ihtiyaç hissedildiğinde gece gündüz hizmet veren, sürekli teyakkuz içinde olan bir birim. Başarılı hizmetler veriyor; ama bu başarı bize yetmiyor. Bölgenin örnek gösterilen itfaiyesi olmak istiyoruz. Bunun için de olağanüstü çaba göstermeye devam edeceğiz. Bu anlamda önceliğimiz insan kaynağını daha atak, daha dinamik hale getirmek. Bedenen ve fikren sürekli dinamik olmanız lazım. Bir taraftan da araç gereç donanımının daha iyi olması için uğraşıyoruz. Bazı araçların alımı meclisimizce onaylandı. Yüksek katlı binalara müdahale için 28 metre merdivenli araç ile özellikle arazi yangınlarına müdahale için yangın söndürme sistemi ile donatılmış arazi aracı alımı yapacağız" dedi.

İtfaiye teşkilatının 6’sı merkezde 10’u ilçelerde olmak üzere 16 istasyonda hizmet verdiğini dile getiren Başkan Çelik, "İhtiyaç hissedilirse yeni şubeler açabiliriz. 53 araç ve 245 personelle çalışıyoruz. İtfaiyemiz için atılım yılı olacak. İnşallah itfaiyemizi ülkemizin en iyi itfaiye teşkilatlarından biri haline getireceğiz" diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanı Metin Kızılkan da, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle daha güçlü bir teşkilat olacaklarını belirtti.

Kızılkan, Himmetdede’de yeni bir istasyon kurulması gereğini de dile getirdi. Başkan Çelik bunun üzerine Himmetdede bölgesinde de özellikle arazi yangınlarına müdahale için yeni bir şube açılmasına yönelik çalışma yapılmasını istedi. Başkan Çelik daha sonra personelle sohbet ederek taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA