'Kare Kare Film Atölyesi' Etkinliğinde Çocuklar İle Yaşlılar Bir Araya Geldi

6. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Kare Kare Film Atölyesi’ etkinliğinde köy okullarında okuyan çocuklar ile huzur evindeki yaşlılar bir araya geldi.

'Kare Kare Film Atölyesi' Etkinliğinde Çocuklar İle Yaşlılar Bir Araya Geldi
6. Malatya Uluslararası film festivali Pozitif Birimi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe huzur evindeki yaşlılar ile köy okullarından gelen çocuklar katıldı.

Malatya Doubletree By Hilton otelde gerçekleşen etkinlikte çocuklara resimler çizdirilerek bir film sahnesinin nasıl oluştuğu ve hangi aşamalardan geçtiği anlatıldı. Etkinliğin amacının çocukların büyüklerine karşı olan saygı ve sevgi gibi değerlerinin pekiştirilmek, yeteneklerin geliştirilmek olduğunu söyleyen İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği Araştırma Görevlisi Sümeyra Akkaya, “Burada çocuklara resim yaptırıyoruz, bu resimdeki canlı öğeleri bir araya getirip bunların nasıl videoya aktığını ve filmin nasıl gerçekleştiğini çocuklara göstereceğiz. Çocuklar bu etkinlikte önce bir film karesi çiziyorlar. Mesela çocuklara içinden akarsuyun aktığı bir orman manzarası çizdiriyoruz ve çocukların kendi hayal güçlerine göre bir kompozisyon oluşturuyoruz. Daha sonra çizilen resimlere nesneler eklenerek bir film karesinin nasıl hareketli hale getirildiğini çocuklara öğretiyoruz. Böylece çocuklar bir film sahnesinin nasıl gerçekleştirileceği hakkında bir kanaat sahibi olmuş oluyorlar. Bu etkinlikte Çocuklar hem paylaşma, saygı ve sevgi gibi değerlerini pekiştirecekler hem de bir filmin nasıl gerçekleştiğini öğrenmiş olacaklar” dedi.

Kaynak: İHA