IEG Kültür Ve Eğlence Merkezi 'The Zone' Açıldı

İSTANBUL - Çocuklara yönelik eğlence, kültür, sanat, bilim, teknoloji, spor temalı pek çok farklı aktivite ve serginin gerçekleştirileceği, kültür ve eğlence merkezi The Zone açıldı.

IEG ve 73 Organizasyon iş birliği ve Finansbank ana sponsorluğunda Maslak Uniq İstanbul'daki merkezin açılışına, çocukların yanı sıra iş ve sanat dünyasından önemli isimler de ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan IEG Ceo'su Kemal Gürkaynak, yurtdışına gittiğinde imrendiği projelerin Türkiye'de çocukların gelişimine katkı olacak şekilde yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, "İnsanlar hayallerini gerçekleştirdiği zaman mutlu olurlarmış. Dolayısıyla kendi adıma çok mutlu olduğum bir gün. İnsanların, hayallerine giderken aldıkları desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. O da hayale ulaşmanın zamanını kısalttığı için. Dolayısıyla Finansbank'ın buradaki desteğini çok önemli olarak görüyorum" dedi.

Projenin sadece İstanbul'a değil, Türkiye'nin her yerine ulaştırılacağını, gelmeyen görmeyen kimsenin kalmaması gerektiğini vurgulayan Gürkaynak, yalnızca İstanbul'daki çocuklu ailelere değil, Türkiye'nin geneline bu hizmeti taşımanın ilk baştan beri önemli olduğunu söyledi.

Kemal Gürkaynak, çok kısa sürede bütün Türkiye'yi kapsayacak şekilde insanların eğitimine katkıda bulunmak istediklerini kaydetti.

- "Türkiye'de çocuklara yatırım yapmak en önemli şeylerden biri"

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu da verdikleri desteğin bu projede hayat bulduğunu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Biz bu vizyona destek olmaktan ve katkıda bulunmaktan çok mutluyuz. Bir banka olarak bizim işimiz, yatırımları yönlendirmek, doğru yatırımların yapılmasını sağlamak. Bu işin aslında Türkiye'nin geleceğinin projeksiyonu olarak baktığınız zaman, Türkiye'de çocuklara yatırım yapmanın en önemli şeylerden biri olduğunu düşünerek biz de destek olduk."

Bin 600 metrekarelik bir alanda hizmet veren The Zone'da, çocukları matematiğin eğlenceli yüzüyle tanıştırmayı amaçlayan "Harika Matematik" sergisi açıldı. 20 farklı ünitenin bulunduğu sergi, matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde çocuklara öğretmeyi planlıyor. Çocukların Matematik ile etkin bir bağ kurmasını hedefleyen sergi, Ocak ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Merkezde ayrıca, çocukların öğrendiklerini uygulama, yaşıtlarıyla birlikte bilgi ve becerilerini geliştirme ve ekip olarak çalışma imkanı bulacakları "Atölye Alanı", söyleşi ve sunumların yapılacağı, eğitici ve öğretici filmlerin izleneceği, dünya standartlarında ses ve görüntü sistemine sahip "Auditoryum" ile Türkiye'nin ilk kapalı mekan "Trambolin Parkı" da yer alıyor.

Kaynak: AA