İbadi'den 'Zorluklara Rağmen Reformlara Devam' Açıklaması

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, "Boğucu ekonomik kriz ve terörle yürütülen varlık mücadelesine rağmen, devletin ruhu ve tüm müesseselerini kapsaması için reform savaşına acımasızca ve geri dönmeden devam edeceğiz" ifadesini kullandığı bildirildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre İbadi'nin, devletin ekonomik, siyasal, idari ve hizmet altyapılarının kalkındırılması için başlattığı reform paketinin, yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirttiği ifade edildi.

"Köklü reformların, terör ve yolsuzlukların gasbettiği" devlet imajını yeniden oluşturacağını vurguladığı kaydedilen İbadi'nin, "Reformlar bazı güçlerin ayrıcalıklarını, uzantılarını ve devletin vücudunu kemiren hizipleşme ile yolsuzluğu temelden vuruyor" görüşüne yer verdiği belirtildi.

"Boğucu ekonomik kriz ve terörle yürütülen varlık mücadelesine rağmen devletin ruhu ve tüm müesseselerini kapsaması için reform savaşına acımasızca ve geri dönmeden devam edeceğiz" ifadesini kullandığı bildirilen İbadi'nin, açıkladığı reform paketlerinin üzerinden 2 ay geçtiğini anımsattığı, yaşanacak tüm zorluklara rağmen reformlara devam edeceğini ve bunun bir seçenek değil, zaruret olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Ülkedeki yolsuzluklara karşı yapılan kitle gösterilerine de değindiği belirtilen İbadi'nin, bu gösteriler ve yolsuzlukla mücadelenin Necef'teki Şii dini otorite Ali es-Sistani tarafından desteklendiğini ve yönünün onun tarafından belirlendiğini ifade ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA