Başkentte Kültür Sanat

ANKARA - Şarkılarını Türkçe, Kürtçe, Lazca, Ermenice, Arapça söyleyen "Kardeş Türküler" 14 Kasım'da başkentlilerle buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Cem Adrian yarın, Gökhan Tepe 14 Kasım'da Jolly Joker Ankara'da, "Kardeş Türküler" grubu 14 Kasım'da MEB Şura Salonu'nda, piyanist Başar Can Kıvrak "Müze'de Müzik-Salı Konserleri" etkinlikleri kapsamında Erimtan Müzesi Konser Salonu'nda ve Arap dünyasının sevilen sanatçısı Yasmine Hamdan 17 Kasım'da Ankara Palas'ta sahne alacak.

Bu arada, İtalya Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Çankaya Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 6'ncısı 9 Kasım'da başlayan ve 15 Kasım'a kadar sürecek "İtalyan Filmleri Festivali" kapsamında sinemaseverler drama ve komedi türündeki "Mutluluk Sandalyesi", "Her Allah'ın Günü", "Zurnanın Son Deliği", "İnsan Faktörü", "Günaydın Babacığım", "İnanıyorduk" ve "Benden Uzak Dur"  filmlerini izleyebilecek.

Şef Avi Ostrowsky yönetiminde, soprano Burcu Uyar eşliğindeki klasik müzik konseri 14 Kasım'da Bilkent Senfoni Orkestrası Salonunda Ankaralılarla buluşacak.

- Bale

19. yüzyılın en önemli bale yapıtı olarak kabul edilen ve sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan Coppalia, bu akşam Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Eser, Macar koreograf Gyula Harangozo tarafından sahneye konuluyor.

Coppalia, nişanlısı Franz'ın gizemli bir evin balkonundaki güzel kız Coppelia'ya ilgisini kıskanan Swanilda'nın eve gizlice girerek Coppelia'nın aslında bir oyuncak olduğunu keşfetmesi ve nişanlısına unutamayacağı bir ders verme konusunda karar almasını konu alıyor.

Vals müziğinin kralı olarak kabul edilen dünyaca ünlü Avusturyalı besteci Johann Strauss'un başyapıtlarından olan Yarasa opereti, 14 Kasım'da Opera Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Rejisörlüğünü Murat Atak'ın yaptığı operasını şef Sunay Muratov yönetecek.

Müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu"nun 15 Kasım'da Leyla Gencer Sahnesi'nde, Bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait "Ali Baba&40" operası, Mehmet Balkan rejisiyle 16 Kasım'da Opera Sahnesi'nde başkentlilerle buluşacak.

- Tiyatro

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" ise bugün, yarın, 14 Kasım'da, George Orwell'in yazdığı, Özge Kayakutlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Hayvan Çiftliği" 15, 16 ve 18 Kasım'da Akün Sahnesi'nde; Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" bu akşam, yarın, 14 ve 15 Kasım'da, Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk"  17 ve 18 Kasım'da Altındağ Tiyatrosu'nda; George Ferquhar'ın yazdığı, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" bu akşam, yarın, 14, 15, 16, Tufan Gündüz'ün yazdığı, Adnan Erbaş'ın yönettiği "Bir İnce Sızı" 17 ve 18 Kasım'da Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde; Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" bu akşam, yarın, 14, 15 Kasım'da, Haldun Taner'in yazdığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" 17 ve 18 Kasım'da Küçük Tiyatro'da; Anton Çehov'un yazdığı, Yılmaz Gruda'nın çevirdiği ve Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" bu akşam, yarın ve 14 Kasım'da, Pedro Bloch'un yazdığı, Lütfi Ay ve Tarık Levendoğlu'nun çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Euridice'nin Elleri" 17 ve 18 Kasım'da Oda Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluşacak. "Euridice'nin Elleri" oyunu ayrıca bu akşam, yarın ve 14 Kasım'da Ziraat Sahnesi'nde de gösterime sunulacak.

Sönmez Atasoy'un yazdığı, Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü yaptığı "Bizim Yunus"  yarın, 15 ve 17 Kasım'da Stüdyo Sahnesi'nde; Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 17 ve 18 Kasım'da Tatbikat Sahnesi'nde; Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay'ın çevirdiği, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Nihayet Bitti" bu akşam, yarın ve 14 Kasım'da, Sevim Ak'ın yazdığı, Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 15 ve 17 Kasım'da, Nuri Pakdil'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Umut" 18 Kasım'da İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" bu akşam, yarın, 14 ve 15 Kasım'da, Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" 17 ve 18 Kasım'da Şinası Sahnesi'nde başkentlilerle buluşacak.

Kaynak: AA