Altın Eller Sergisi Ulucanlar'da

Ankara’da en çok tercih edilen sanat mekânları arasında yer alan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu Geleneksel El Sanatları Derneği’ne bağlı 12 sanatçının "Anadolu’nun Altın Elleri" isimli sergisine ev sahipliği yaptı.

Deri, cam üfleme, ebru, keçe, resim, mikrogiz ve filografi çalışmaları en estetik haliyle Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilendi. Açılış törenine AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da katıldı.

500’ü aşkın eserin yer aldığı sergiye katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Anadolu’nun Altın Elleri Sergisi, 19 Kasım 2015 tarihine kadar Ankaralı sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Deri sanatçısı Murat Ateş, Altındağ Belediyesi’nin sanata verdiği önemin çok takdir edildiğini belirtti.

Ateş, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nin bu doğrultuda büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade ederek, “Burası, sanatçıların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor” dedi.

Ebru sanatçısı Sanem Arıkan ise kendilerine bu imkânı sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkürlerini sundu. Başkan Tiryaki ile birlikte Altındağ’da sanatsal faaliyetlerin giderek arttığına dikkat çeken Arıkan, bu sayede bilinçli bireylerin yetişeceğini dile getirdi. Arıkan, “Başkan Tiryaki’nin yaptığı işler asla göz ardı edilemez. İnsanların sanatla uğraşmasını istiyor. Bölge halkı çok şanslı. Altındağ’da gelecek emin ellerde” diye konuştu.

Kaynak: İHA