TİKA'nın Azerbaycan'da Hazırlattığı Kamu Spotu Ödül Kazandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan’da başlatılan Aile Değerlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında hazırlanan kamu spotu ödül kazandı.

TİKA'nın Azerbaycan'da Hazırlattığı Kamu Spotu Ödül Kazandı
Azerbaycan’da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Azerbaycan’da başlatılan Aile Değerlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında hazırlanan kamu spotu ödül kazandı. Azerbaycan Aile Bakanlığı Aile, Kadın ve Uşak Problemleri Devlet Komitesi tarafından Bakü’de düzenlenen törenle Azerbaycan Aile Bakanı Hicran Hüseynova ve BM yetkililerince ilan edilen ödüller, aile konusunda "en iyi film", "en iyi fotoğraf", "en iyi kamu spotu" gibi başlıklar altında sahiplerini buldu.

Azerbaycan Aile Bakanlığı, Haydar Aliyev Vakfı ve BM Nüfus Fonu’nun verdiği ödüller için Azerbaycan dışında İsveç, İran, Rusya gibi birçok ülkeden müracaat eden eserler de yarıştı. Ödül alan “Onlardan Biri M?n?m” isimli kamu spotu, “Aile Değerlerinin Geliştirilmesi Projesi" çerçevesinde TİKA tarafından Aydınlığa Doğru İçtimai Birliği ile işbirliği içinde hazırlanmıştı. Gittikçe büyüyen bir sorun olarak aile problemlerinin mağdurlarına dikkat çekmeye çalışan kamu spotu, ailenin önemine vurgu yapan yeni çalışmalarla desteklenecek.

Aile Değerlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında daha önce yazar Sema Maraşlı’nın “40 Adımda Muhabbet Olsun” adlı eseri Azerbaycan Türkçesi’ne uyarlanarak dağıtılmış, "Hayat Yoldaşlığı Sanatı", "Aile Terapistliği", "Mutlu Ailede Kadının Rolü" ve benzeri başlıklarla çeşitli seminer ve konferanslar düzenlenmişti. Toplumun temel kurumu olan ailenin devamlılığının sağlanması ve geleneksel aile değer, yapı ve ilişkilerinin gelişen ve değişen günümüz şartlarında varlığının korunması amacıyla hayata geçirilen projeye Aydınlığa Doğru Milli Manevi Değerlerin Korunması İçtimai Birliği ile birlikte Bizim Aile Dergisi, Lider Kadınlar İçtimai Birliği, Tekamül ve Entegrasyon İçtimai Birliği gibi pek çok sivil girişim de iştirak ediyor.
Kaynak: İHA