Rus Gazeteciler Muğla'yı Gezdi

YDA Dalaman Havalimanının misafiri olarak Muğla’ya gelen bir grup Rus gazeteciLER Marmaris’in tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Rus Gazeteciler Muğla'yı Gezdi
YDA Dalaman Havalimanının misafiri olarak Muğla’ya gelen bir grup Rus gazeteciler, Marmaris’in tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade ettiler. Rusya’nın Krasnodar Havalimanı ve YDA Dalaman Havalimanı işbirliğiyle belirlenen ve YDA Dalaman Havalimanı tarafından misafir edilen Rus gazeteciler, ziyaretlerinin ilk gününde Marmaris’in İçmeler, Kızkumu, Bayır ve Selimiye bölgelerini ziyaret ettiler.Marmaris Belediyesi tarafından görevlendirilen uzman bir rehber eşliğinde bölgeyi dolaşan Rus gazeteciler, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade ettiler. Kızkumu’nda denizin ortasında yer alan yaklaşık 600 metre uzunluğundaki yolu yürüyen ve hatıra fotoğrafı çektiren Rus, gazeteciler ziyaret kapsamında Fethiye ve Dalyan’daki tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecekler.

DALAMAN BÖLGESİ RUSYA’DA TANITILIYOR

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, YDA Havalimanı olarak öncelikli amaçlarının Dalaman bölgesini Rus pazarında tanıtmak olduğuna işaret ederek, “ Bu amaçla, Rusya’daki Havalimanları, önemli tur operatörleri ve acenteler birlikleriyle ile işbirliği içinde hareket ediyoruz. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde St Petersburg Pulkovo Havaalanı ile işbirliği yaparak bir grup gazeteciyi ağırlamıştık. Bu aşamada ise Krasrador Havalimanı tarafından gönderilen Rus gazetecileri bölgemizde ağırlıyoruz” dedi.

Güvenç, Dalaman’a 200 bin civarında Rus turistin geldiğine işaret ederek, “Önümüzdeki sezon bu sayıyı koruyacağımızı düşünüyorum. YDA olarak şehir şehir çalışıyoruz. Önemli tur operatörleriyle çok sıkı işbirliğimiz var. Önümüzdeki dönem de bölgemizin Rus pazarında tanıtımına ağırlık vereceğiz. Bu kapsamda, hazırladığımız çok sayıda projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA