Mısırlı Medya Patronunun Yargılanması

Mısır'ın en büyük özel gazetelerden ElMısri elYevm'in kurucusu Diyab ile 13 işadamının mal varlıkları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı

Mısır'daki en büyük özel gazetelerden El-Mısri el-Yevm'in kurucusu Salah Diyab ile 13 iş adamının mal varlıkları üzerine konulan tedbir kararının kaldırıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, Diyab, eşi, eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlunun kayınpederi Mahmud el-Cemal ve eşinin de aralarında bulunduğu 14 iş adamının mallarına konulan tedbir kararını kaldırdı. Mahkeme, söz konusu dava kapsamında sadece New Giza şirketinin mallarına tedbir konulması yönünde karar verdi.

Söz konusu davanın sanıklarının, İskenderiye'de ziraat alanı olarak tahsis edilmesine rağmen bin 500 dönüm araziyi değerinden daha düşük bir bedel tayin ederek almak ve turizm kompleksine dönüştürmekle itham ediliyor.

Sanıklardan El-Mısri el-Yevm Gazetesi'nin kurucusu, petrol ve tarım alanlarında büyük yatırımları bulunan Diyab, pazar günü göz altına alınmış, "kamu malına zarar vermek" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında da cuma günü tüm mal varlığına tedbir konulması yönünde karar verilmişti.

Ruhsatsız silah taşıma, zimmete arazi geçirme ve yolsuzluk" suçlamaları yöneltilen Diyab, aynı zamanda oğlu ile birlikte "ruhsatsız otomatik silah taşımakla" suçlanıyor.
Kaynak: AA