Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Açıklaması

Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 32 öğrencisi ile eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Açıklaması
3-6 yaş gurubu öğrencilere tam gün eğitim veren Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi, alanında uzman öğretmenleri ile öğrencilerin yüksek standartlarda eğitim almalarını sağlıyor. 3 yaş, 4-5 yaş ve 6 yaş grubu olmak üzere, üç sınıfta eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Çocuk Bakımevi ile ilgili olarak bilgi veren Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çocukların özellikle bu yaş guruplarında aldıkları eğitimin çok büyük önem taşıdığını söyledi.



Babaş, “Her zaman ifade ettiğim gibi; bizim gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız, çocuklarımızdır. Çocuklarımızı, geçmişle bağları çok kuvvetli ama yüzü daima istikbale dönük bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Bizler sadece bugünü değil, yüz yıl sonrasını da düşünerek insan yetiştirme gayreti içerisindeyiz ve yüz yıl sonrasının sağlam temellerini burada atıyoruz. Bu bağlamda bakımevimizde eğitim alan öğrencilerimizi, alanında uzman öğretmenlerimiz ve eğitimcilerimize emanet ettik. Çocuklarımız burada müzikten İngilizce’ye, jimnastik derslerinden yaratıcı drama ve satranç derslerine kadar çeşitli alanlarda eğitim görüyorlar” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN, TOPLUMA FAYDALI BİREYLER OLMALARI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Üç okul öncesi öğretmeni ve dört branş öğretmeni olmak üzere, yedi eğitimcisi ile birlikte eğitim-öğretime devam eden Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi’nin büyük önem taşıdığını ifade eden Babaş, “Burada çocuklarımıza verilen eğitimler, sadece teorik uygulamalarla sınırlı kalmıyor. Çocuklarımızın aldıkları eğitimin daha kalıcı olabilmesi adına, onlarla pratiğe dökülmüş uygulamalar da gerçekleştiriliyor. Özellikle oyun çağında olan bu yaşlardaki çocukların, hem uygulamalarla hem de eğlenerek öğrenmeleri zihinlerinde daha fazla yer ediyor” diye konuştu.

Çocukların sosyal sorumluluk bilinci ile yetişmelerinin de çok mühim olduğunu belirten Babaş, bu kapsamda çalışmalara yer verilerek, öğrencilerin her anlamda topluma faydalı birer birey olarak yetişmeleri için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Ayrıca Babaş, bakımevinde çocukların beslenme alışkanlarına da dikkat edildiğini anlatarak, yemek programlarının da uzman diyetisyenler tarafından hazırlandığına dikkat çekti.

DRAMA DERSLERİ, ÇOCUKLARIN ÖZGÜVEN DUYGULARINI GELİŞTİRİYOR

Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevinde, çocukların aldığını önemli derslerden bir tanesi, drama dersleri olarak ön plana çıkıyor. Çocukların gelişimi açısından farklı bir yeri bulunan drama dersleri ile çocukların özgüvenlerini harekete geçirmek, kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak ve yeteneklerinin farkında olabilmelerini sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca bu dersler, öğrencilerin iletişim ve dil becerilerinin gelişimi açısından da büyük katkılar sağlıyor. Öğrencilerin toplumsallaşma ve kişisel gelişimine de pozitif katkıları olan drama dersleri, çocukların özgüven duygusu kazanmalarına yardımcı olurken, bu ders kapsamında, bilinen hikayelerden yola çıkılarak öğrenciler tarafından canlandırmalar yapılıyor. Hayatlarının bu evrelerinde oyunu odak noktasına alan çocuklar için drama dersleri daha da verimli bir hale geliyor.

ÇOCUKLARIN DİKKAT BECERİLERİ SATRANÇ DERSLERİ İLE GELİŞİYOR

Zihinsel gelişim açısından büyük katkıları olan satranç dersleri de Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevinde eğitim alan öğrencilerin müfredatında yer alıyor. Özellikle 3-6 yaş grubundaki öğrencilerin algılarının daha açık olduğu göz önünde bulundurulduğunda, satranç eğitiminin önemi bir kat daha artıyor. Çocuklar, burada satrancı öğrenirken hem dikkat becerileri hem de zihin fonksiyonları gelişiyor. Bu ders kapsamında, çocuklara satrancı öğretebilmek için dersler bir hikâye ile başlayarak çocukların merak duyguları harekete geçiriliyor. Böylelikle zor bir oyun olan satranç öğretimi, hem eğlenceli hem de kalıcı bir hal alıyor.

ÇOCUKLAR BİLGİSAYAR DERSLERİ İLE TEKNOLOJİ ÇAĞINA UYUM SAĞLIYOR

Teknolojinin hızlı bir gelişim gösterdiği çağımızda, bilgisayar dersleri de çocukların gelişimi açısından büyük rol oynuyor. Öğrencilerin her alanda donanımlı birer birey olmaları adına eğitim faaliyetlerini yerine getiren bakımevi, bu amaçla bilgisayar derslerine de yer veriyor. Bilgisayar dersleri kapsamında; 3 yaş gruplarında öncelikle el parmak koordinasyonunu sağlamak amacıyla Mouse’un kavranması, hareket ettirilmesi ve tuşlara basılması gibi işlevler öğretilirken, üst yaş gruplarında ise bu çalışmalara ek olarak bilgisayarın açılıp kapanması gibi temel işlemler öğretiliyor.

HER ALANDA DONANIMLI BİREYLER: MÜZİK, EL SANATLARI VE İNGİLİZCE DERSLERİ

Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi, öğrencilerinin her alanda donanımlı bireyler olmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Bu sebeple de çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak ve sosyal sorumluluk bilincine sahip fertler olarak yetişmelerine pozitif anlamda katkı yapacak şekilde eğitimlerine devam ediyor. Çocuğun dil gelişimi, hareket yönü, ritim ve kulak duyusunun gelişimine katkı sağlayacak müzik dersleri; el becerileri geliştirecek el sanatları dersleri de bu hedefler doğrultusunda müfredatta yer alıyor. Ayrıca, yabancı dil eğitiminin de çocukların gelecek planlamasında önemli olduğunu bilen bakımevi; İngilizce dersleri ile çocukların, dil eğitimlerini sağlam temellere oturtmasını amaç ediniyor.
Kaynak: İHA