Tavşanlı'da 'Yöresel Ürünler Kahvaltısı' Etkinliği

Tavşanlı ilçesinde "yöresel ürünler kahvaltısı" etkinliği düzenlendi.

Belediye tarafından organize edilen kahvaltıya Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Arabacı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Hilmi Gümüş, kurum müdürleri, belde belediye başkanları, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, etkinlikte yaptığı açıklamada, Türkiye'deki kahvaltı kültürünün başka hiçbir ülkede bulunmadığını, ülke insanının her koşulda mutlaka kahvaltısını yaptığını söyledi.

Yurt dışı gezilerinde gittiği ülkelerde kahvaltı ve yemek kültürünün çok zayıf olduğunu ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Eşimle beraber bir ara İtalya'da bulunmuştuk. Orada kahvaltıda bir insan nasıl aç kalır onu yaşadık. Orada bir kahvaltı kültürünün olmadığına şahit oldum. Türkiye'de doğudan batıya nereye giderseniz gidin her yörenin ayrı bir kahvaltı kültürünü görüyorsunuz. Ülkemizin dört bir yanında farklı yöresel kahvaltı ürünleri var. İlçemizde de kendi ürettiğimiz yöresel ürünlerimiz var. Yabancı misafirler geldiğinde onlara yöresel ürünlerden kahvaltı ikramında bulunuyoruz."

Güler, ilçedeki kahvaltı kültürünü ve yöresel kahvaltı ürünlerini tanıtmayı amaçladıkları için etkinliği düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA