Sivas Demir-Çelik İşçileri İle Polis Arasında Arbede

Sivas’ta 4 aydır maaşlarını alamayan Demir-Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçileri kent meydanında eylem yaptı. Yürümek isteyen işçiler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Sivas Demir-Çelik İşçileri İle Polis Arasında Arbede
2004 yılında özelleştirildikten sonra Erol Evci tarafından işletilmeye başlanan ve yaklaşık 650 kişinin istihdam edildiği SİDEMİR’de bir ay önce üretim durduruldu. 9 ay önce maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçiler, Sivas Valisi Alim Barut’un devreye girmesiyle eylemlerini sonlandırmış ve fabrika yönetimi ile valilikte düzenlenen protokolle o dönem maaşlarını alamayan işçilerin sorunu çözülmüştü. Fabrika yönetiminin bir ay önce üretimi durdurma kararının ardından 4 aydır maaşlarını alamayan işçiler tekrar kent meydanında eylem yaptı.

Yaklaşık 100 işçinin katıldığı eylemde işçiler İnönü Bulvarı’ndan İstasyon Caddesi istikametine yürüyüş yapmak istedi. Bu sırada bazı işçiler caddeye oturarak eylem yaptı. İşçilerin eylemi sırasında trafikte aksamalar meydana gelirken, polis tarafından ikna edilen işçiler daha sonra yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında polis işçileri uyararak yürüyüşe son vermelerini istedi. Ancak işçiler sloganlar atarak yürümeye devam etti. Yürüyüşe devam eden işçiler ile polis arasında kısa sürede arbede yaşandı. Yaşanan arbedede müdahalede yetersiz kalan polis, takviye ekip istedi. Takviye polis ekiplerinin ve TOMA aracının gelmesinin ardından işçiler kaldırımdan yürümeye ikna edilmeye çalışıldı. İşçiler kaldırımdan yürümeye yanaşmayınca polis ile işçiler arasında tekrardan arbede yaşandı.

Polis eşliğinde kent meydanına kadar yürüyen işçiler adına burada açıklama yapan Yılmaz Çetin, gerekirse açlık grevine gideceklerini, Suriyeli vatandaşlar kadar kendilerine değer verilmediğini söyledi.



Daha sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan işçiler dağıldı.
Kaynak: İHA