Muş'ta Lise Öğrencileri Kızılay Depolarını Ziyaret Etti

Özel Muş Uğur Temel Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Hasköy ilçesinde bulunan Kızılay Doğu Anadolu Afet Yönetim Merkezi depolarını ziyaret etti.

Muş'ta Lise Öğrencileri Kızılay Depolarını Ziyaret Etti
Lisenin Kurucusu Serdal Arslan ve 10. sınıf öğrencileri, Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Hasköy ilçesinde bulunan Türk Kızılayı Doğu Anadolu Afet Yönetim Merkezini ziyaret etti. Türk Kızılayı Doğu Anadolu Afet Yönetim Müdürü Baran Akar, öğrencileri ilk olarak idari bina ve haberleşme merkezi odalarını gezdirdi. Birimler gezilirken aynı zamanda ne amaçla kullanıldıkları anlatıldı. Öğrencilerin yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Akar, daha sonra depolara, araçlara ve içeriklerine dair bilgiler verdi. Kızılay Derneği’nin kuruluşunu ve amaçlarını konferans salonunda etkili bir sunumla anlatan Akar, öğrencilerin Kızılay hakkındaki sorularını yanıtlayarak sohbet etti.

“ÖĞRENCİLERE KIZILAY ÇADIRI KURULDU”

Öğrencilerin yaptığı ziyaret programı sonrasında bölge müdürü Akar ve ekibi, Kızılay çadırı kurularak güzel bir sürpriz yaptı. Merkez çalışanlarının yoğun ilgisi ve duyarlı tavırlarından etkilenen öğrenciler ve okul müdürü Bekir Gülsarı, Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Kıvanç, Türk Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Koç, okullarda ki duyarlı öğrencilerin toplum yararına çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.



Okul Müdürü Bekir Gülsarı ise Kızılay’ın sadece Türkiye’ye yardım elini uzatan bir kurum olmadığını ifade etti.

Dünyanın birçok yerine yardım elini uzatan Kızılay’ın, aynı zamanda çok ciddi yatırımlara da imza attığını belirten Gülsarı, bu yatırımları yaparak, elde ettiği gelirle dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine maddi manevi daha fazla yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Türk Kızılay’ı Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, özellikle Özel Muş Uğur Temel Lisesi 10. sınıf öğrencilerinin verimli çalışmalarının diğer okullardaki öğrencilere de örnek olmasını temenni etti.
Kaynak: İHA